ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: ΜΕ ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΙΚΑ ΛΙΜΑΝΙ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΕΡΓΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ


 @ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ: Μεγάλη εβδομάδα με τις ευχές να συνοδεύουν και επίκαιρο μήνυμα και καλή λευτεριά από την καραντίνα και κυρίως από την πανδημία. Άσχετα αν ακολουθήσουν πανδημίες οικονομίας, κοινωνίας, πολιτικής με άρωμα άλλων εποχών. Σε ένα κόσμο πολλά σήμερα με τη μέρα προφανώς θα πρέπει να προσαρμοστούμε.

@ΣΦΡΑΓΙΔΑ ΝΙΚΑ ΠΑΝΤΟΥ: Την σφραγίδα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου φέρουν τα έργα της περιφέρειας της Τριφυλίας. Ο κύριος Νίκας τόσο για το λιμάνι της Κυπαρισσίας όσο και για τα οδικά έργα έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη της περιοχής κάνοντας συνεργασίας και φέροντας ουσιαστικά τα έργα προ των πυλών.

@ Την Προγραμματική Σύμβαση για την επισκευή του κρηπιδώματος του παλαιού προσήνεμου μόλου στο λιμάνι της Κυπαρισσίας, υπέγραψε Μ.Δευτέρα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας.

Αρχικά, υπέγραψε με τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου Μεσσηνίας Νίκο Αλεξανδρόπουλο, στην Τρίπολη και το απόγευμα επισκέφθηκε την Κυπαρισσία, όπου την υπέγραψε και με το Δήμαρχο Τριφυλίας.

@Με την εν λόγω σύμβαση, προβλέπεται η υλοποίηση ενός επιπλέον έργου, με το ποσό των 3.500.000 ευρώ, για τη συνέχιση των εργασιών στο λιμάνι της Κυπαρισσίας και συγκεκριμένα για την επισκευή του παλαιού προσήνεμου μόλου.

@Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κατά την επίσκεψή του στην Κυπαρισσία έκανε σύντομη αναφορά και σε άλλα έργα που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια στην εν λόγω περιοχή. Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις αναγκαίες παρεμβάσεις στη χερσαία ζώνη του λιμανιού Κυπαρισσίας, για τις οποίες προχωρά η διαδικασία για τη μελέτη, σε συνεργασία με το Λιμενικό Ταμείο Μεσσηνίας, με τελικό στόχο να αποδοθεί το έργο ως σύνολο στους κατοίκους και επισκέπτες της Τριφυλίας. @ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΙΑΣ·Επιπλέον, ο Π.Νίκας αναφέρθηκε στο αθλητικό κέντρο Κυπαρισσίας, το οποίο αναμένεται να δημοπρατηθεί μέσα στο 2021, στο γήπεδο της Ελαίας, στην ανάπλαση του προαυλίου χώρου στον Ι.Ν. Αγ. Σωτήρος (Μεταμορφώσεως) στους Χριστιάνους, ενώ, τέλος, αναφέρθηκε στο οδικό έργο από ‘Ικλαινα μέχρι Ρωμανό, για το οποίο προχωρά η διαδικασία με γρήγορους ρυθμούς από πλευράς Υπουργείου.

@ΓΕΩΡΓΙΚΗ ΣΧΟΛΗ: Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας συνάντησε σήμερα, Δευτέρα 26 Απριλίου, τον Βουλευτή Μεσσηνίας Περικλή Μαντά & τον Κοσμήτορα της Σχολής Γεωπονίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου Δημήτρη Πετρόπουλο.

Στην εν λόγω συνάντηση συμφωνήθηκε η ίδρυση και λειτουργία Γεωργικής Σχολής στην Καλαμάτα και τα Φιλιατρά, η οποία θα προσφέρει κατάρτιση στους αγρότες, όσον αφορά ζητήματα σχετικά με τις γεωργικές καλλιέργειες. Η σχολή θα επικουρηθεί και από τις Διευθύνσεις Γεωργίας της Περιφέρειας, οι οποίες θα καταθέσουν την εμπειρία τους στον τομέα αυτό. 

@Όπως δήλωσε ο Περιφερειάρχης, “Πρέπει να βοηθήσουμε αλλά και να ωθήσουμε τον αγροτικό κόσμο στις νέες μεθόδους καλλιέργειας και γενικότερα να δημιουργήσουμε τις συνθήκες ώστε οι καλλιέργειες να είναι πιο ανταποδοτικές και πιο ανταγωνιστικές.” “Θα λειτουργήσει άμεσα η Γεωργική Σχολή και στην Καλαμάτα και στα Φιλιατρά”.

@Χρόνια λοιπόν καλά ελληνικά και τριφύλλι ακα. Με την τιμή του αρνιού να εκτοξεύεται σε ψηλά επίπεδα φέτος μάλλον αυτό το Πάσχα θα είναι τελείως διαφορετικό και την αγορά αλλά κυρίως και για τους επισκέπτες. Καλή ανάσταση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages