ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 29 Απριλίου 2021

ΜΕ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΟΙΧΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ Η ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ ΤΩΝ ΠΑΘΩΝ ΤΟΥ ΚΥΡΙΟΥ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

 


ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΚΑΤΑΝΥΞΗ ΣΤΟΥΣ ΝΑΟΥΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ

Με την δέουσα θρησκευτική κατάνυξη και τηρουμένων των υγειονομικών πρωτοκόλλων όπως ορίστηκαν από την πολιτεία με διπλές μάσκες για πρώτη φορά εντός των ναών, ολοκληρώθηκε η ακολουθία τον Αχράντων Παθών του Κυρίου Σωτήρος Χριστού παρουσία ευσεβών χριστιανών, κλήρου και λαού στους ιερούς ναούς της Κυπαρισσίας και της ευρύτερης περιφέρειας.

Με ανοιχτούς τους ιερούς ναούς φέτος η ακολουθία των μυστηρίων της Μεγάλης Εβδομάδος αποκτά μεγάλη αξία. Στους ιερούς ναούς τηρήθηκε με θρησκευτική ευλάβεια ο οριζόμενος αριθμός των πιστών τόσο εντός όσο και εκτός των ιερών ναών με αποστάσεις, για την ακολουθία των Παθών του κυρίου. Η συγκίνηση για την κορύφωση του θείου δράματος και τον Κύριο που σήκωσε τις αμαρτίες του κόσμου επάνω στον Σταυρό αποτελεί ένα παγκόσμιο θρησκευτικό γεγονός που άλλαξε για πάντα την ιστορία. 


Αξίζει να σημειώσουμε ότι φέτος οι εκδηλώσεις του Επιταφίου και της ανάστασης θα πραγματοποιηθούν σε εξωτερικούς χώρους. Οι 2 φωτογραφίες που εξασφάλισε αποκλειστικά η ιστοσελίδα μας φέτος προέρχονται: η πρώτη από την ακολουθία τον Αχράντων Παθών του Κυρίου στον ιερό ναό Ευαγγελισμού Θεοτόκου Κυπαρισσίας και η δεύτερη από τον Ιερό ναό της Παναγίας στην Πλάτη ( Καναλουπού) Τριφυλίας. ΙΩΑΝ. ΜΠ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages