ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΡΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Απριλίου 2021

ΕΛΠΙΔΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΔΡΕΥΤΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ ΣΤΟ ΦΡΑΓΜΑ ΤΩΝ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ


 
Συνάντηση εργασίας με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Παναγιώτη Νίκα είχε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιάννης Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε την Αρκαδία την Τετάρτη 21 Απριλίου.

Ο Υφυπουργός, επισκέφθηκε το πρωί τα γραφεία Διοίκησης της ΠΕ Αρκαδίας και συνομίλησε με υπαλλήλους, ενώ ακολούθως μετέβη στην Τ.Κ. Βουνού, σε αγρόκτημα με μηλιές που υπέστη ζημιές από τον παγετό, όπου δήλωσε ότι η ζημιά θα εκτιμηθεί στην καρποφορία και θα αποζημιωθεί άμεσα.
“Δεν υπάρχει περίπτωση ζημιωμένος γεωργός να μην αποζημιωθεί” δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γ. Οικονόμου, σε συνέχεια και των δηλώσεων του Πρωθυπουργού, για ανάλογο θέμα, στην Κορινθία, τις προηγούμενες μέρες.
Στη συνέχεια, ο Υφυπουργός και ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας επισκέφθηκαν τη λίμνη Τάκα, όπου ο Γ. Οικονόμου ενημερώθηκε αναλυτικά για τον σχεδιασμό από πλευράς Περιφέρειας, η οποία θέλει να μετατρέψει την περιοχή σε τοπόσημο, με φυτεύσεις δέντρων, δημιουργία χώρων αναψυχής και λειτουργία υδατοδρομίου.
ν ολοκλήρωση μεγάλων έργων άρδευσης, πολλά από τα οποία δεν έχουν ολοκληρωθεί εδώ και δεκαετίες.
Από τη σύσκεψη εξήχθησαν πολύ χρήσιμα συμπεράσματα. Αναλυτικά για κάθε νομό:

Αρκαδία:
όσον αφορά τα αρδευτικά δίκτυα στην Τάκα, έργο το οποίο έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ με προϋπολογισμό 20.050.000 ευρώ, εκτιμάται ότι στις αρχές του 2022 θα γίνει δημοπράτηση, ενώ τονίστηκε ότι η καθυστέρησή του οφείλεται στη διαδικασία των απαλλοτριώσεων.

Μεσσηνία:
Σχετικά με τα δίκτυα άρδευσης του Φιλιατρινού φράγματος, που είναι ενταγμένο στο πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης με 44.000.000 ευρώ, η δημοπράτησή του αναμένεται μετά την ολοκλήρωση των σχετικών απαλλοτριώσεων μέσα στο επόμενο εξάμηνο.

Όσον αφορά στο Μιναγιώτικο φράγμα και τα δίκτυα άρδευσής του, εκτιμώμενου προϋπολογισμού 65.000.000 ευρώ, ο Υφυπουργός ανακοίνωσε ότι μετά το Πάσχα θα ολοκληρωθεί η διαδικασία για τη χρηματοδότησή του εν λόγω έργου από το Ταμείο Ανάκαμψης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages