ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Απριλίου 2021

ΣΦΟΔΡΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΠΡΟΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ


ΣΦΟΔΡΕΣ με κριτική για απευθείας έργα χωρίς την τήρηση διαδικασιών ήταν κατά την διάρκεια συνεδρίαση η πτέρυγα της αντιπολίτευσης στην Οικονομική επιτροπή για πολλές τροποποιήσεις έργων εκτιμώντας ότι η συνήθη διαδικασία δεν τηρήθηκε καθώς  υπάρχουν κωδικοί, στους οποίους προβλέπονται ανοικτοί ηλεκτρονικοί και συνοπτικοί διαγωνισμοί, προσεγγίζοντας στο όριο των απευθείας αναθέσεων, με απώλεια για τον Δήμο..

Από την πλευρά του ο κ. Γιάννης Μερκούρης τοποθετήθηκε ως εξής: ««Συνάδελφοι τόσο εύκολα ξεχνάτε; Πριν λίγο αρνηθήκατε να συμμορφωθείτε με απόφαση της ΑΕΠΠ, η οποία δικαίωσε οικονομικό φορέα, επικαλούμενοι το χαμηλό ποσοστό έκπτωσης που προσέφερε. Κατατέμνετε τρεις κωδικούς, τους οποίους πριν ένα μήνα ψηφίσατε, για τους οποίους προβλέπονται ανοικτοί ηλεκτρονικοί και συνοπτικοί διαγωνισμοί και τους μετατρέπετε σε κωδικούς προμήθειας με απευθείας αναθέσεις, δηλαδή μηδενικές εκπτώσεις. Σε αυτή σας την τακτική δεν θα σας ακολουθήσω και για τους λόγους αυτούς ψηφίζω ΚΑΤΑ της πρότασης.

Τέλος, η κα. Μαρία Πανουσιοπούλου δήλωσε ότι θα ψηφίσει κατά στην τροποποίηση, επισημαίνοντας την άρνησή της ως προς το «σπάσιμο» ανά Δημοτική Ενότητα των κωδικών «Προμήθεια ηλεκτρολογικού υλικού συντήρησης Δημ. Φωτισμού και κτιρίων», «Προμήθεια οικοδομικών υλικών» και «Προμήθεια θραυστών υλικών». Τάχθηκε υπέρ της διενέργειας διαγωνισμού για τις ανωτέρω προμήθειες κι όχι της απευθείας αναθέσεώς τους, όπως θα προκύψει από την σχετική τροποποίηση προϋπολογισμού, τονίζοντας ότι μόνο μέσω της διαγωνιστικής διαδικασίας εξασφαλίζεται έκπτωση, προς όφελος του Δήμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages