Η έγκαιρη κινητοποίηση οδήγησε στον εντοπισμό του 76χρονου αγνοούμενου στη Τριφυλία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

Η έγκαιρη κινητοποίηση οδήγησε στον εντοπισμό του 76χρονου αγνοούμενου στη Τριφυλία

 

Για μια ακόμη φορά η δημιουργία μιας “αλυσίδας” επικοινωνίας και συνεργασίας απέδωσε το επιθυμητό αποτέλεσμα και αυτή τη φορά πρόκειται για τον εντοπισμό ενός ηλικιωμένου που πάσχει από άνοια για περίπου δυο ημέρες αγνοείτο, με τις Αρχές και την αρωγή της εθελοντικής ομάδας 4Χ4 Μεσσηνίας και η έγκαιρη κινητοποίησή τους ήταν το σημείο κλειδί για την εύρεσή του. Σε αυτά τα δυο πολύ σημαντικά εστιάζει ο επικεφαλής της μεσσηνιακής εθελοντικής ομάδας κ. Βλαχονικολός καταθέτοντας επίσης πρόταση για τοποθέτηση συστήματος GPS σε οχήματα ανθρώπων που πάσχουν από άνοια, που μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο σε τέτοιες περιπτώσεις.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΑΚ 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Την Πέμπτη 28/12 και περί ώρας 22:00 στην εθελοντική μας Ομάδα δηλώθηκε η εξαφάνιση του κ. Γιαννουσόπουλου Θεόδωρου κάτοικου Μεσσήνης από οικείους του.

Η συνδρομή της Ο.Α.Κ. ακυρώθηκε διότι βρέθηκε επικοινωνία μαζί του λίγο αργότερα.

Την επόμενη ημέρα 29/12 και περί ώρα 11:30 π.μ. μας δηλώθηκε πάλι η εξαφάνιση του από τους Οικείους του, καθώς και από το τμήμα Ασφάλειας Καλαμάτας. Άμεσα ενεργοποιήθηκε το τμήμα Έρευνας – Διάσωσης της Ο.Α.Κ. όπου με κλιμάκιο 6 εθελοντών 2 οχημάτων και 1 Drone μετέβησαν στην περιοχή της Τριφυλίας όπου υπήρχαν πληροφορίες για τα ίχνη του. Ο Αγνοούμενος ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών μετακινόταν συνεχώς έχοντας φτάσει ήδη στον Νομό Ηλείας 2 φορές.

Χάρη στην έγκαιρη κινητοποίηση των Μ.Μ.Ε. των νομών Μεσσηνίας – Ηλείας – Αχαΐας ,του αυτοκινητοδρόμου ΜΟΡΕΑΣ , της Ελληνικής Αστυνομίας ( Τμήμα Ασφάλειας Καλαμάτας , Α/Τ Τριφυλίας Τροχαία Αυτοκινητοδρόμων ) καθώς και του Επιμελητήριου Μεσσηνίας όπου μέσω αυτού ενημερώθηκαν οι Βενζινοπώλες των περιοχών, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε πρωινές ώρες της 30/12 αφού είχε κινηθεί προηγουμένως από την Ηλεία με κατεύθυνση προς Μεσσηνία μέσω του ΜΟΡΕΑ.

Ευχαριστούμε όλους τους ανωτέρω φορείς για την άψογη συνεργασία και προτρέπουμε σε ανάλογες περιπτώσεις την τοποθέτηση συστήματος εντοπισμού θέσης ( GPS)  στα οχήματα ανθρώπων που πάσχουν από άνοια.

Για την Ο.Α.Κ. 4Χ4 ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ

Ο Επικεφαλής

Κωνσταντίνος Βλαχονικολός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages