"Καρφιά" Νίκα για το ρόλο εταιριών που εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομους για τη μη λειτουργία του τρένου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 26 Δεκεμβρίου 2023

"Καρφιά" Νίκα για το ρόλο εταιριών που εκμεταλλεύονται αυτοκινητόδρομους για τη μη λειτουργία του τρένου

 


“Το τρένο πρέπει να επαναλειτουργήσει. Πρέπει να καταλάβουν οι εταιρίες διαχείρισης των αυτοκινητοδρόμων ότι είναι αναγκαίος όρος η λειτουργία του τρένου και για την οικονομική ανάπτυξη και ειδικότερα για την τουριστική ανάπτυξη”, τόνισε ο απερχόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου, Παναγιώτης Νίκας, στη σύντομη ομιλία του στην τελετή ορκωμοσίας του επανεκλεγέντα δημάρχου Καλαμάτας, Θανάση Βασιλόπουλο, το Σάββατο στο Μέγαρο Χορού. Στην ομιλία του αυτή ο περιφερειάρχης τόνισε ότι κατά την άποψή του απόλυτη προτεραιότητα για την ανάπτυξη της περιοχής πρέπει να είναι η αναβάθμιση της Βιομηχανικής Περιοχής της Καλαμάτας και η επαναλειτουργία του τρένου…

Ο κ. Νίκας είπε ότι στα τέσσερα χρόνια της θητείας του ως περιφερειάρχη Πελοποννήσου διατέθηκαν για έργα στην περιοχή του Δήμου Καλαμάτας περίπου 25.000.000 ευρώ. Συγκεκριμένα μίλησε για τα 4.000.000 ευρώ περίπου που δόθηκαν για το Νοσοκομείο Καλαμάτας, επαναλαμβάνοντας ότι “βγήκε μπροστά στον κόβιντ όταν αρνούνταν άλλα Νοσοκομεία της Περιφέρειας”, ενώ έδωσε συγχαρητήρια στη διοικήτρια του Νοσοκομείου, Ελένη Αλειφέρη “για τον αγώνα τον οποίο κάνετε εκεί”. Επίσης μίλησε για το έργο της ανακατασκευής του κτιρίου της πρώην Νομαρχίας - Διοικητηρίου στην Καλαμάτα, για τις διεθνείς εκδηλώσεις της πόλης, οι οποίες τόνισε ότι υποστηρίχτηκαν όλες, καθώς και για την υποστήριξη του αθλητισμού. 

Αναφερόμενος σε αυτά που πρέπει να γίνουν ο κ. Νίκας μίλησε για το δρόμο της Κορώνης,  επισημαίνοντας ότι η δική του περιφερειακή αρχή ολοκλήρωσε τη μελέτη για την παράκαμψη του Χαρακοπιού, καθώς για το δρόμο της Μάνης, ο οποίος είπε ότι μελετιέται τώρα. Ο απερχόμενος περιφερειάρχης είπε ότι τα έργα αυτά μπορεί να μην είναι στα όρια του Δήμου Καλαμάτας ωστόσο υπογράμμισε ότι η Καλαμάτα θα ευημερεί όταν θα τα πηγαίνουν καλά και οι περιφερειακές περιοχές. 

Ακόμη ο κ. Νίκας ευχήθηκε “στον δήμαρχο να αντιμετωπίσει και τις δυσκολίες οι οποίες υπάρχουν. Ο κόσμος δεν ξέρει το τι δυσκολίες έχει ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης. Θέματα ισορροπιών, θέματα πολιτικών παραγόντων, θέματα φιλοδοξιών, ανάγκες οι οποίες υπάρχουν… Και ξέρετε, το κράτος δίνει κάτι λίγα, ίσα σε όλους.Τα πολλά τα κρατάνε και τα διοχετεύουν από εδώ και από εκεί. Είναι κρίσιμο ζήτημα το κράτος να έχει μια καθαρή θέση και να καλύπτει ανάγκες όπου υπάρχουν. Προφανώς η Καλαμάτα είναι μια πόλη η οποία διαχρονικά έπρεπε να πάρει περισσότερα”. 

Τέλος ο απερχόμενος περιφερειάρχης ευχήθηκε στον δήμαρχο κ. Βασιλόπουλο 

“να είσαι γερός, δυνατός, να κάνεις μια καλή, δημιουργική θητεία”, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι θα συμβεί αυτό. Επιπροσθέτως όμως σημείωσε ότι “και στη μειοψηφία υπάρχουν πολύ σημαντικοί άνθρωποι που έχουν προσφέρει διαχρονικά στην πόλη, με πρώτο τον κ. Τζαμουράνη”.

Στ.Μ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages