ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Πολιτικός αχταρμάς στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ-Δεν παραμένει ενωμένη για να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ: Πολιτικός αχταρμάς στη ΤΡΙΦΥΛΙΑ-Δεν παραμένει ενωμένη για να πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις

 


ΧΩΡΙΣ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΣΗ Η ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΣΕ 3 ΚΟΜΜΑΤΙΑ ΤΟ ΓΑΛΑΖΙΟ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Κάνοντας τον απολογισμό του 2023 συμπεραίνεται ότι η Τριφυλία ανάγεται σε ένα ιδιότυπο πολιτικό αχταρμά μετά τις εκλογές τουλάχιστον με τα όσα συνέβησαν- και πολλά από αυτά δε γράφονται- στην προεκλογική περίοδο. Ο κατακερματισμός των γαλάζιων δυνάμεων καθώς οι τρεις υποψήφιοι προέρχονταν από τον ίδιο πολιτικό χώρο, αναδεικνύει και το διαμελισμό της πολιτικής ουσίας  σε ό,τι αφορά τα αυτοδιοικητικά δεδομένα της Τριφυλίας.

Στο πολιτικό μενού πέρα από την αλλαγή στο δημοτικό συμβούλιο με νέα πρόσωπα που θα ανανεώσουν ριζικά τη μορφή της αυτοδιοίκησης, τουλάχιστον έτσι ελπίζεται, αλλάζει τα δεδομένα στο δήμο που γυρνάει και χάνει τη δύναμη του ολοένα και περισσότερο. Απλά ελπίζει σε μια...Άνοδο χωρίς να είναι Ενωμένη και φυσικά κυρίως δεν Πρωταγωνιστεί στις εξελίξεις

ΟΙ ΧΑΜΕΝΟΙ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ

Οι δύο παρατάξεις που προέρχονται από τον ίδιο ζωτικό γαλάζιο πολιτικό χώρο συγκρούστηκαν μετωπικά χωρίς να αναδείξουν τα πραγματικά προβλήματα της περιοχής με τους συνδυασμούς απλώς να συμπληρώνουν πρόσωπα χωρίς όμως ουσία πολιτικού λόγου. Έτσι  οι χαμένοι των εκλογών όπως διεαφάνη για την  παράταξη της Παναγιωτοπούλου και του Κατρίτση, οι οποίες στηρίχθηκαν σε λάθος επικοινωνιακή τακτική, σε εκδηλώσεις οι οποίες δεν ανταποκρίνονταν πάντα στην πραγματικότητα αλλά κυρίως επέλεξαν ευθεία σύγκρουση με την νυν δημοτική αρχή κι όχι τα πραγματικά προβλήματα των δημοτών. Δεν αφουγκράστηκαν το λαϊκό αίσθημα όπως και όσο θα έπρεπε δείχνοντας ότι πλέον η Τριφυλία όχι μόνο δεν πρωταγωνιστεί αλλά κυρίως δεν είναι καν ενωμένη μετά τον διαμελισμό των πολιτικών δυνάμεων της.

ΟΙ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ 

Κερδισμένοι των εκλογών είναι η παράταξη του νυν δημάρχου η οποία αύξησε την δύναμη της έχοντας πλέον την πλειοψηφία στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, επιχειρώντας μία επικοινωνιακή τακτική η οποία είχε λαϊκό αντίκτυπο ίδιος σε στρώματα της κοινωνίας που υποφέρουν περισσότερο. Κερδισμένοι όμως και η παράταξη της λαϊκής Συσπείρωσης με την κα Τσιγκάνου η οποία κατόρθωσε να αφουγκραστεί τα λαϊκά στρώματα και παράλληλα να αυξήσει την εκλογική της δύναμη διεκδικώντας μέχρι 2η έδρα.

Είναι γεγονός ότι έγιναν πολλά έκτροπα, αλλά κυρίως ευτράπεζα επεισόδια, μαζί με εξίσου σοβαρά καταφράφηκαν κατά την διάρκεια της προεκλογικής περιόδου τα οποία η δημοσιογραφική δεοντολογία δεν επιτρέπει να απαραιθμήσουμε. Ωστόσο φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας εκπροσωπεί δεν έχουν αντιληφθεί το μέγεθος των πραγματικών προβλημάτων και τον εγκλωβισμό δυνάμεων σε μια αποδυναμωμένη επαρχία η οποία δυστυχώς οδηγείται σε πλήρη απαξίωση εκτός από την πληθυσμιακή καθίζηση που την διαμελιζει. ΙΩΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages