Ρεκόρ ζέστης στη Μεσσηνία: Στους 37,8°C σκαρφάλωσε η θερμοκρασία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

Ρεκόρ ζέστης στη Μεσσηνία: Στους 37,8°C σκαρφάλωσε η θερμοκρασία

 


Τους 38°C άγγιξε την Κυριακή το μεσημέρι η θερμοκρασία στη Σκάλα Μεσσηνίας, και είναι η υψηλότερη της χώρας. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών Σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, στις 14.30 το μεσημέρι ο υδράργυρος χτύπησε “κόκκινο” στη Σκάλα Μεσσηνίας, με το θερμόμετρο να δείχνει 37,8°C, καταγράφοντας την υψηλότερη για σήμερα θερμοκρασία πανελλαδικά. Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, 318 μετεωρολογικοί σταθμοί κατέγραψαν μέγιστες θερμοκρασίες άνω των 30 °C.

Στον χάρτη καταγράφονται οι υψηλότερες θερμοκρασίες για σήμερα στη Μεσσηνία και την ευρύτερη περιοχή, με τη ζέστη να επικρατεί περισσότερο στις ορεινές περιοχές: Στους 35,3 °C η θερμοκρασία στο Κοπανάκι, στους  33,3°C στον Ταΰγετο, στην περιοχή της Αρτεμισίας-Από Αρκαδία, τους 36,9°C έφτασε η θερμοκρασία στη Μεγαλόπολη- Πιο δροσερές οι παραθαλάσσιες και νότιες περιοχές της Μεσσηνίας, όπως Μάνη, Πύλος, Καλαμάτα- Η ζέστη αναμένεται πάντως να συνεχιστεί και τη νέα εβδομάδα, με κορύφωση την Τρίτη 4 Ιουνίου, που αναμένεται να είναι και η πιο ζεστή μέρα.

Στον χάρτη, κάτω, οι ελάχιστες θερμοκρασίες σήμερα νωρίς το πρωί στη Μεσσηνία-Αξιοσημείωτο είναι ότι στις 05.20 η Σκάλα είχε 18,8°C  με τον υδράργυρο να εκτοξεύεται εννέα ώρες μετά στους 37,8  °C.

χάρτες-πίνακας: meteo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages