4 συλλήψεις σε Τρίπολη και Γαργαλιάνους για μεγάλη υπόθεση μαστροπείας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 3 Ιουνίου 2024

4 συλλήψεις σε Τρίπολη και Γαργαλιάνους για μεγάλη υπόθεση μαστροπείας

 


Τέσσερα άτομα που φέρονται ότι διατηρούσαν κατάστημα στην Καλαμάτα, στην περιοχή του Νέδοντα, «όπου προωθούσαν πλήθος ενήλικων γυναικών στην πορνεία, εκμεταλλευόμενοι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία στη συνέχεια νομιμοποιούσαν», συνέλαβαν αστυνομικοί της Ασφάλειας Καλαμάτας, ενώ ανάλογη υπόθεση αντιμετωπίστηκε και στην Τρίπολη. Έχουν συλληφθεί, ως μέλη εγκληματικής οργάνωσης που δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία, ένας 63χρονος κάτοικος Καλαμάτας, ένας 52χρονος κάτοικος Γαργαλιάνων ένας 46χρονος κάτοικος Τρίπολης και ένας 40χρονος Ρουμάνος κάτοικος Τρίπολης.

Οι δύο κάτοικοι Τρίπολης φέρονται ως μέλη και της εγκληματικής οργάνωσης με την ανάλογη δράση στην Τρίπολη…


Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου ανακοινώθηκαν σχετικά τα εξής:

«Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία

Συνελήφθησαν -5- μέλη των οργανώσεων

Κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, κινητά τηλέφωνα καθώς και ιδιόχειρες σημειώσεις

Υπολογίζεται ότι από την εγκληματική δράση τους είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος άνω των -200.000- ευρώ.

Από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Καλαμάτας εξαρθρώθηκαν δύο εγκληματικές οργανώσεις, τα μέλη των οποίων δραστηριοποιούνταν στην κατ’ επάγγελμα μαστροπεία σε περιοχές της Μεσσηνίας και της Αρκαδίας.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, μαστροπεία κατ’ επάγγελμα και εκ κερδοσκοπίας, κατ’ εξακολούθηση προαγωγή άλλων στην πορνεία και εκμετάλλευση των εσόδων της πορνείας άλλων καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες και εγκλήματα φοροδιαφυγής.

Προηγήθηκε συστηματική αστυνομική έρευνα, αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, ευρήματα, καθώς και αποτελέσματα φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ η περαιτέρω διερεύνησή τους οδήγησε στη διακρίβωση της δράσης των εγκληματικών οργανώσεων, οι οποίες δραστηριοποιούνταν στη κατ’ επάγγελμα μαστροπεία, τουλάχιστον από το Δεκέμβριο του 2023.

Συγκεκριμένα, η πρώτη εγκληματική οργάνωση δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Καλαμάτας και αποτελούνταν από -3- ημεδαπούς, ηλικίας 46, 52 και 63 ετών καθώς και 40χρονο αλλοδαπό. Οι ανωτέρω διατηρούσαν κατάστημα στην Καλαμάτα, όπου προωθούσαν πλήθος ενήλικων γυναικών στην πορνεία,  εκμεταλλευόμενοι τα έσοδα από την παράνομη δραστηριότητά τους, τα οποία  στη συνέχεια νομιμοποιούσαν.

Στο πλαίσιο των ερευνών εξακριβώθηκε η δράση και δεύτερης εγκληματικής οργάνωσης, η οποία δραστηριοποιούταν στην περιοχή της Τρίπολης. Η εν λόγω εγκληματική οργάνωση  αποτελούνταν από τους ανωτέρω 46χρονο ημεδαπό και 40χρονο αλλοδαπό- μέλη της πρώτης εγκληματικής οργάνωσης, καθώς και 54χρονο ημεδαπό, οι οποίοι χρησιμοποιώντας ως νομιμοφανές περίβλημα κατάστημα στην Τρίπολη, προέβαιναν στην διάπραξη όμοιων αδικημάτων.

Για την εξάρθρωση των εγκληματικών οργανώσεων, πραγματοποιήθηκε χθες (2-6-2024) το πρωί, οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Μεσσηνίας, της Αρκαδίας και της Αργολίδας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Α΄ Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος (Ο.Π.Κ.Ε.) Μεσσηνίας, όπου συνελήφθησαν τα ανωτέρω -5- μέλη των οργανώσεων.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, διενεργήθηκαν έρευνες σε οικίες καθώς και στα ανωτέρω καταστήματα, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • -6- κινητά τηλέφωνα,
  • -130- μάρκες τύπου καζίνου,
  • πλήθος συσκευασιών προφυλακτικών,
  • κάρτα αλλοδαπής τραπέζης,
  • κάρτες εταιρείας άμεσης μεταφοράς χρημάτων,
  • πλήθος ιδιόχειρων σημειώσεων,
  • πλήθος αποδείξεων συναλλαγών,
  • το χρηματικό ποσό των -84.700- ευρώ.

Κατά τις έρευνες, συνελήφθη επιπλέον 43χρονη αλλοδαπή, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση της νομοθεσίας για τα ναρκωτικά, καθώς βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν -4- ναρκωτικά δισκία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages