Πλήρης εγκατάλειψη του χώρου της καταργημένης παιδικής χαράς στο πάρκο ΟΣΕ της Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 4 Ιουνίου 2024

Πλήρης εγκατάλειψη του χώρου της καταργημένης παιδικής χαράς στο πάρκο ΟΣΕ της Κυπαρισσίας


Πλήρης εγκατάλειψη του χώρου της καταργημένης παιδικής χαράς 
Απαράδεκτη εικόνα και άκρως επικίνδυνες συνθήκες για πρόκληση πυρκαγιάς επικρατούν, για ακόμη ένα καλοκαίρι, στην παιδική χαρά που κατάργησε η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας στο κέντρο της Κυπαρισσίας, δίπλα στην πλατεία, σε κατοικίες και ξενοδοχείο. Ο χώρος είναι γεμάτος χορτάρια, θάμνους και ξερά κλαδιά, συνιστώντας εξ αυτών «ζούγκλα», στην οποία εμφανίζονται ερπετά, όπως φίδια, και διάφορα είδη ζωυφίων, σύμφωνα με κατοίκους της πόλης. Πριν από τέσσερα χρόνια, τον Ιούνιο του 2020, γράψαμε σε ρεπορτάζ υπό τον τίτλο «Απορία και δυσαρέσκεια για το “ξήλωμα” της παιδικής χαράς στον ΟΣΕ»: «Απορία και δυσαρέσκεια προκλήθηκε στην Κυπαρισσία από το “ξήλωμα” της παιδικής χαράς στον ΟΣΕ. 
Κάτοικοι κι επαγγελματίες, βλέποντας από προηγούμενες μέρες να ανοίγει ξανά η είσοδος της παιδικής χαράς και να κόβονται τα χορτάρια, υπέθεσαν ότι επιτέλους ο Δήμος Τριφυλίας αποφάσισε να την καθαρίσει, να επισκευάσει τα παιχνίδια, να καλλωπίσει το χώρο και να τον παραδώσει για χρήση στους δημότες! Κι όμως, έκπληκτοι είδαν να “κόβονται” όλα τα παιχνίδια και να φεύγουν προς διάφορες κατευθύνσεις τα μεταλλικά κομμάτια… Πρόκειται στη θέση των παιχνιδιών και οργάνων που υπήρχαν να τοποθετηθούν άλλα ή “ξηλώθηκε” και τέλος; Υπάρχουν αποφάσεις των συλλογικών οργάνων για το “ξήλωμα” και τι θα γίνει στο χώρο; Ποιες είναι οι αποφάσεις, από ποιους ελήφθησαν, πότε και τι ακριβώς αναφέρουν; Αυτές είναι μερικές μόνο από τις απορίες κατοίκων κι επαγγελματιών της Κυπαρισσίας διαπιστώνοντας το “ξήλωμα” της παιδικής χαράς στον ΟΣΕ». 
 Από τότε, από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας, δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο, αλλά και σε συζητήσεις στελεχών της, έχει κατ’ επανάληψη αναφερθεί ότι η παιδική χαρά ήταν ακατάλληλη και παράνομη, και για τα παιχνίδια που είχε αλλά και επειδή, σύμφωνα με τον ισχυρισμό τους, έξω από την είσοδό της περνάει δρόμος. Επίσης, είναι χώρος του ΟΣΕ και όχι του Δήμου. Αλήθεια, ποια από τις παιδικές χαρές του Δήμου Τριφυλίας είναι καθ’ όλα νόμιμη και αδειοδοτημένη με επίσημο έγγραφο, σφραγίδα και υπογραφές από την αρμόδια Επιτροπή; Υπάρχει τέτοια κάπου; Γιατί έπρεπε ντε και καλά να καταργήσουν τη συγκεκριμένη, αντί να τη φτιάξουν καλύτερα, ομορφότερα, σύννομα και με ασφάλεια, ώστε να υπάρχει στο κέντρο της Κυπαρισσίας, δίπλα στην πλατεία, κατάλληλη, νόμιμη και ασφαλής παιδική χαρά;

Κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς δίπλα στην κεντρική πλατεία της Κυπαρισσίας

 Όσο δε για τον ισχυρισμό «χώρος του ΟΣΕ», ο συγκεκριμένος χώρος, όπως είναι γνωστό, έχει παραχωρηθεί εσαεί (εκτός κι αν ποτέ ο ΟΣΕ τον χρειαζόταν για επέκταση των εγκαταστάσεών του) στο Δήμο Κυπαρισσίας, επί δημαρχοντίας του αειμνήστου δημάρχου Κωνσταντίνου (Τάκη) Αδαμόπουλου! Και λένε κάτοικοι: «Κατάργησαν την παιδική χαρά με το έτσι θέλω και δε φτιάχνουν εκεί μια σύγχρονη, ασφαλή και νόμιμη παιδική χαρά στο κέντρο της πόλης, λίγα μέτρα από την κεντρική πλατεία. Δεν μπορούν τουλάχιστον να καθαρίζουν το χώρο; Οι ιδιώτες υποχρεούνται να καθαρίζουν τα οικόπεδά τους, η Δημοτική Αρχή Τριφυλίας είναι υπεράνω νόμου; Γιατί δεν κόβει τα χορτάρια και δεν καθαρίζει το συγκεκριμένο χώρο, τηρώντας και εφαρμόζοντας τους Κανονισμούς Καθαριότητας και Πρασίνου που διαθέτει ο Δήμος Τριφυλίας από το 2015;». Κάτοικοι ζητούν από τη Δημοτική Αρχή Τριφυλίας να πάψει η εγκατάλειψη του χώρου, δημιουργώντας εκεί σύγχρονη, νόμιμη και ασφαλή παιδική χαρά που θα χαίρονται και θα απολαμβάνουν τα παιδιά, οι γονείς και οι επισκέπτες της πόλης! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages