Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: ένας Πρωταθλητής Ευρώπης στην τελική ευθεία για το Ευρωκοινοβούλιο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 7 Ιουνίου 2024

Σπήλιος Ζαχαρόπουλος: ένας Πρωταθλητής Ευρώπης στην τελική ευθεία για το Ευρωκοινοβούλιο

  


Ο,τι και να πεις για τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο είναι λίγο και καμιά φορά τα λόγια δεν είναι αρκετά να περιγράψουν την αύρα, τον δυναμισμό και τη γνησιότηταπου εκπέμπει ο σπουδαίος αυτός αθλητήςκαι νυν προπονητής. Είναι άλλωστε και δικός μου προπονητής (σε ερασιτεχνικό εννοείται… επίπεδο) για περισσότερα από 10 χρόνια και έτσι μέσω αυτής μας της σχέσης είχα την ευκαιρία να τον γνωρίσω σε βάθος και να αντιληφθώ την αξία του αλλά και τις μεγάλες αρετές του που τον οδήγησαν σε διεθνείς διακρίσεις.

Σε ό,τι κάνει τον διακρίνει ένας μεγάλος επαγγελματισμός, είναι ιδιαίτερα συνεπήςστα ραντεβού του, αλλά και στα λόγια του. Ο,τι λέει το πράττει. Ο Σπήλιος είναι αγωνιστής, αγωνίζεται μέχρι τέλους και δεν τα παρατάει. Διαθέτει εθνική συνείδηση, λατρεύει την Ελλάδα μας, την ιστορία της και τον πολιτισμό της, καθετί ελληνικό (και στα τρία του παιδιά έχει δώσει αρχαιοελληνικά ονόματα: Ερμής, Λήδα και Ίωνας). Παράλληλα, όμως, είναι και ένας μεγάλος υποστηρικτής της Ευρώπης και της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας μας. Ο ίδιος διέπρεψε στους ευρωπαϊκούς στίβους ως αθλητής και ως προπονητής και διαθέτει πολλές γνωριμίες σε διάφορες χώρες της γηραιάς ηπείρου.

Στη Γκρενόμπλ το 1972, όπου κέρδισε το αργυρό μετάλλιο στα 1500 μ.

Επίσης, είναι άνθρωπος με ενδιαφέροντα, αγαπά και παρακολουθεί την τέχνη σε κάθε μορφή της, γράφει ποιήματα και τραγούδια, συμμετέχει σε πολλές κοινωνικές ομάδες και συλλόγους που προσφέρουν στήριξη και βοήθεια σε όσους έχουν ανάγκη. Είναι φυσιολάτρης, αγαπά τη φύση και υποστηρίζει κάθε  περιβαλλοντολογική πρωτοβουλία. Και κάτι ακόμα: είναι αεικίνητος, θα έχει πάντα κάτι να κάνει.

Η πολιτική ήταν ανέκαθεν μέσα στα ενδιαφέροντά του, είχε πάντα πολιτική άποψη και επαφές στον πολιτικό κόσμο. Όμως η γνωριμία του με την Ζωή Κωνσταντοπούλου ήταν καθοριστική και εκείνη που τον ώθησε να ασχοληθεί πιο ενεργά.

Έτσι το 2023 συμμετείχε για πρώτη φορά ως υποψήφιος βουλευτής του συνδυασμού Πλεύση Ελευθερίας Ζωή Κωνσταντοπούλου (στις εκλογές της 25ης Ιουνίου εκλέχτηκε βουλευτής στη Β1 Αθηνών, Βόρειος Τομέας, θέση από την οποία παραιτήθηκε θέλοντας να προσφέρει στην παράταξή του από ένα άλλο πόστο).

Με τον Αντώνη Τρίτση τρέχοντας στο Καλλιμάρμαρο

Στις εκλογές της 9ης Ιουνίου ο Σπήλιος Ζαχαρόπουλος κατεβαίνει υποψήφιος Ευρωβουλευτής με την Πλεύση Ελευθερίας, διεκδικώντας μια ακόμα νίκη.

Συζητώντας μαζί του δήλωσε: «Μια ζωή έχω μάθει να μάχομαι και να αγωνίζομαι, ο αγώνας είναι στοιχείο της ιδιοσυγκρασίας μου, κομμάτι του χαρακτήρα μου. Αγαπώ τη πατρίδα μας, αγαπώ την Ελλάδα μας και θέλω να αγωνιστώ γι’ αυτήν και τα θέματά της στο εξωτερικό. Το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο αποτελεί το καταλληλότερο πεδίο για να αναδείξουμε την Ελλάδα και να ακουστούν οι απόψεις μας. Ζητώ μια ευκαιρία από όλους σας. Η ζωή μου και η πορεία μου, θέλω να πιστεύω, πως αποτελούν τη σημαντικότερη εγγύηση για εσάς, ώστε να με εμπιστευτείτε».

Με τον Γιάννη Τσαρούχη στο Κάστρο της Κυπαρισσίας

Ο ίδιος έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook : «Αγωνιστικότητα με ΖΩΗ και στο ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ.  Φίλες, Φίλοι… Έχω δώσει στο παρελθόν μάχες στην Ευρώπη και έχω βγει νικητής σε αθλητικό και κοινωνικό επίπεδο. Δηλώνω έτοιμος για αγώνα στο Ευρωκοινοβούλιο με προτεραιότητα τα συμφέροντα της πατρίδας μας. Ξέρω να αγωνίζομαι και να κερδίζω για την Ελλάδα και δεσμεύομαι να σας εκπροσωπήσω επάξια. Ζητώ τη στήριξή σας».

Με τη Ζωή Κωνσταντοπούλου

Λίγα λόγια για τον Σπήλιο Ζαχαρόπουλο: Γεννήθηκε στο Σιδηρόκαστρο Μεσσηνίας, μαθήτευσε στο λύκειο Κυπαρισσίας και σπούδασε καθηγητής Φυσικής Αγωγής στοΤΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Είναι πατέρα τριών παιδιών του Ερμή, της Λήδας και του Ίωνα.

Στην Καλαμάτα στις 23 Μαρτίου 2024 για τον εορτασμό της εθνικής επετείου έναρξης της επανάστασης του

Με τον θρύλο του μπάσκετ, Τάκη Κορωναίο, και τη Ζωή Κωνσταντοπούλου σε εκδήλωση του Παναθηναϊκού

Με τον προπονητή της άρσης Βαρών Χρήστο Ιακώβου και τον Ολυμπιονίκη Πύρρο Δήμα στους Ολυμπιακούς της Ατλάντας το 1996

Με τον Γιάννη Ζουγανέλη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages