Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 5 Ιουνίου 2009

Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις εορτασμού στην Παλιά Πόλη Κυπαρισσίας

5/6/2009
Το Σάββατο στις 8 το βράδυ στο λαογραφικό μουσείο "Κωστής Παλαμάς" στην παλιά πόλη, θα γίνει η παρουσίαση του βιβλίου "Σταυροπάζαρο" του Δ. Χριστόπουλου. Το βιβλίο είναι έκδοση της νέας ΜΗ.ΚΥ.Ο. "Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας". Ο συγγραφέας Δήμος Χριστόπουλος είναι ένας απο τους παλιούς Κυπαρίσσιους της αγοράς και κουβαλάει στη μνήμη του πρόσωπα και γεγονότα από την Παλιά Πόλη που τα παρουσιάζει με γλαφυρότητα και απλό λόγο. Παλιός Δημοτικός Σύμβουλος επι χρόνια πολλά και ενεργό μέλος της κοινωνίας της Κυπαρισσίας, καταθέτει την ιστορία της παλιάς αγοράς γύρω απο τιο θρυλικό "Σταυροπάζαρο". Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Δικηγόρος Παύλος Ιωαννίδης και ο Βασίλης Ματσινόπουλος γνωστός για τη μακρόχρονη υπηρεσία του στο Σύλλογο Κυπαρισσίων της Αθήνας και στο περιοδικόι "Αρκαδιά". Σημαντικές παρεμβάσεις θα κάνουν η Αρχαιολόγος και Έφορος Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Ευγενία Γερούση και η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Βασιλική Πέννα-Αθανασοπούλου.
ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΟΡΥΦΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ώρα 7.00 π.μ. Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες, Όρθρος - Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Χρυσοστόμου μετά Θείου κηρύγματος και αρτοκλασίας.
Ώρα 10.20 π.μ. Πέρας προσέλευσης Επισήμων.
Ώρα 11.00 π.μ. Εκκίνηση Λιτάνευσης της Ιεράς Εικόνος από τον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος με κατάληξη στην Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου Χριστιανουπόλεως. Τη Λιτανεία θα συνοδεύσουν Φιλαρμονική Στρατού, η Φιλαρμονική Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, η Φιλαρμονική του Δήμου, το 1ο Σύστημα Ν/Π Κυπαρισσίας, το Σύστημα Προσκόπων Φιλιατρών και μαθητές των Σχολείων της πόλης μας. Τιμές θα αποδώσουν Διμοιρία Στρατού από το Κέντρο Διαβιβάσεων και Διμοιρία από την 120 Πολεμική Ελληνική Αεροπορία.
Ώρα 8.00 μ.μ. Στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος θα τελεστεί Μεθεόρτιος Εσπερινός και στη συνέχεια Μέγας Παρακλητικός Κανών εις την Ομοούσιο & Παντοδύναμο & Αδιαίρετο Τριάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages