Λιμάνι, Βιολογικός, κυκλοφοριακό και...δίκυκλα κυριάρχησαν στο Δ.Σ Κυπαρισσίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 30 Ιουνίου 2009

Λιμάνι, Βιολογικός, κυκλοφοριακό και...δίκυκλα κυριάρχησαν στο Δ.Σ Κυπαρισσίας

30/6/2009
-ΜΕ εκτός ημερησίας θέματα κύλησε η συνεδρίαση του Δ.Σ. Κυπαρισσίας όπου αρχικά τέθηκε το ερώτημα αν υπάρχει αδειοδότηση από την Πολεοδομία των κτιριακών εγκαταστάσεων του Βιολογικού καθαρισμού για το οποίο ο κ. Δήμαρχος Κυπαρισσίας απάντησε ότι θα κατατεθεί ολοκληρωμένος φάκελος μόλις συμπληρωθεί με τα απαραίτητα δικαιολογητικά. Απο τον δημοτικό σύμβουλο κ. Γιώργο Γκότση τέθηκε θέμα δημιουργίας κόμβου στο δρόμο προς το Κολυμβητήριο αλλά και το θέμα της φύλαξη του χώρου στου Μαρτσέλου από τους παράνομους κατασκηνωτές σε συνεργασία με την Αστυνομία. Τέθηκε θέμα επίσης για τον παραθαλάσσιο δρόμο και την συλλογή πλαστικών θερμοκηπίων τα οποία άλλα έφυγαν και άλλα εγκαταλείφθηκαν, όπου ο Δήμαρχος πρότεινε να γίνει εκστρατεία συλλογής σε συνεργασία με τους παραγωγούς. Εξάλλου τέθηκε το θέμα του κυκλοφοριακού φόρτου της πόλης όπου θα περιληφθούν οι τις παρατηρήσεις του Δ.Σ. προς την ΤΥΔΚ ώστε να εφαρμοστούν οι αλλαγές που προτάθηκαν δεδομένου ότι δεν υπάρχει νομικό κώλυμα αλλά η οποιαδήποτε αλλαγή θα συμβεί σε συνεργασία με το μελετητή.
ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΤΙΜΑ ΣΕ ΔΙΚΥΚΛΙΣΤΕΣ
-Σχετικά με το πρόβλημα επιβολής προστίμων απο την Τροχαία για κράνος εντός πόλης και ιδίως στην παραλία που έχει εξοργίσει τους κατοίκους ζητήθηκε απο τους συμβούλους να γίνει παρέμβαση στην Α. Δ. Μεσσηνίας μετά το ερώτημα που κατέθεσε ο Σωτήρης Τσίγγανος. Για το θέμα αυτό ο κ. Δήμαρχος αναφέρθηκε στην απουσία κράνους από τους οδηγούς δικύκλων αλλά και 2 περιστατικά που συνέβησαν στο παρελθόν με θανατηφόρα τροχαία εντός της πόλης. ‘Θα κάνουμε αξιολόγηση και παρέμβαση στην χαλαρή επιβολή κλήσεων αλλά από εκεί και πέρα εκτός από το αδιάκριτο κόψιμο κλήσεων και να δώσουν περισσότερο βάρος στις συστάσεις ώστε να καθιερωθεί το μέτρο ώστε να αποφύγουμε τα ατυχήματα’ για να καταλήξει ότι ‘συστάσεις θα γίνονται απο τα αστυνομικά όργανα προς την κατεύθυνση των συμβουλών και πρόστιμα θα επιβάλλονται σε περίπτωση υποτροπής’.
ΚΑΙ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ
Τέλος για το Πάρκινγκ του ΟΣΕ η Δημοτική αρχή βρίσκεται σε συννενόηση με την ΓΕΟΣΕ η οποίά θα επικυρώσει την απόφαση παραχώρησης και οι αρμόδιοι θα απαντήσουν για την εφαρμογή απόδοσης του χώρου με το κατάλληλο αντίτιμο που θα καθοριστεί απο τον ΟΣΕ. Επίσης αποφασίστηκε ότι θα δημιουργηθεί το Γραφείο Αντιπολίτευσης σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο στην αίθουσα του Παλιού Δ.Σ.
ΕΛΕΓΧΟΙ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΛΕΓΚΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
Σχετικά με τις ελλείψεις για το Λιμάνι και την ανοιτκή καταγγελία από τους αλιείς η Δημοτική αρχή υποστήριξε ότι θα υπάρξει όχληση σε υπηρεσίες για τις ατέλειες που υπάρχουν όπως στο φωτισμό όπου ο Δήμος προέβη σε προσθήκη φωτιστικών σωμάτων, την απογύμνωση του προσήνεμου μόλου από τη λιθοριπή που υπήρξε, το θέμα χημικών τουαλετών που δεν ενημερώθηκε κανένας, την πυρασφάλεια με κρουνούς που τοποθετήθηκαν ως άχρηστοι, το θέμα της γλίστρας πρόσδεσης στο αλιευτικό καταφύγιο και η απουσία φάρου. Ο Δήμος στέλνει διαβιβαστικό στη Δ.Ε.Κ.Ε. με τις παρατηρήσεις τονίζοντας προς την επιβλέπουσα Αρχή ότι δεν πρόκειται να γίνει παραλαβή του έργου με ατέλειες και ζητεί να πραγματοποιηθεί αυτοψία από την Δ.Ε.Κ.Ε. για τις κακοτεχνίες που καταγράφονται. Το Σώμα ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης δεσμεύτηκε να υλοποιήσει ελέγχους στη Δ.Ε.Κ.Ε. μετά από δημοσιεύματα και καταγγελίες με έγγραφο που εστάλη στον Δήμο.
ΕΝΩΤΙΚΟ ΠΑΖΑΡΙ ΑΝΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΠΟΛΗ
Μετά απο διαλογική συζήτηση αποφασίστηκε να διεξαχθεί ειδική εκδήλωση το Σεπτέμβριο θα γίνει απολογισμός Δημοτικής Αρχής το 2008. Για το αίτημα του Συλλόγου για ανάδειξη Άνω Πόλης που θέλει να τεθεί ως συν διοργανωτής στο Παζάρι Αντικών στην Παλιά Πόλη ώστε να στηριχθεί ως θεσμός για 5η χρονιά με έμφαση στη Πανελλαδική καμπάνια για την υποστήριξή του ασχολήθηκε το Σώμα. Ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ .Κόρδας αναφέρθηκε στη διατήρηση του θεσμού με την συνεργασία όλων των φορέων. Ακολούθησε έντονη συζήτηση όπου ο κ. Δήμαρχος τόνισε ότι ο Δήμος είναι ανεπαρκής να διοργανώσει μόνος του το Παζάρι και απαιτείται η συν διοργάνωση των φορέων αφού επικεφαλής είναι ο Δήμος, ενώ ο κ. Κόρδας υποστήριξε ότι είναι ανεπαρκής να διαχειριστεί μόνος του το παζάρι και να το κάνει ο Σύλλογος με τον Δήμο, ενώ μίλησαν ο κ. Πάνος Αμπατζής και εφημέριος του Ιερού Ναού. Τελικά αποφασίστηκε ναα γίνει συν διοργάνωση με όλους τους φορείς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages