Το καρπούζι κέρδισε τη μάχη των αγορών και των τιμών! - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 2 Ιουνίου 2009

Το καρπούζι κέρδισε τη μάχη των αγορών και των τιμών!

Με σύμμαχο τις καιρικές συνθήκες και τις ικανοποιητικές τιμές κορυφώνεται τα επόμενα 24ωρα η συγκομιδή των καρπουζιών από τις υπαίθριες καλλιέργειες της Τριφυλίας. Οι εκτιμήσεις συγκλίνουν στο γεγονός ότι η φετινή χρονιά είναι εξαιρετικά ευνοική για το προϊόν τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις τιμές παρά τις μειωμένες αποδόσεις σε αρκετές περιοχές που δεν ανησυχούν όμως τους παραγωγούς.
Το δροσερό προιόν προωθείται φέτος σε πολλές χώρες της Ε.Ε. και έχει κερδίσει νέες αγορές όπως μας επισήμανε ο παραγωγός κ. Παπαδόπουλος κατά τη διάρεκια συγκομιδής ποσοτήτων στις καλλιέργειές του διαθέτοντας ποιοτικά άριστο καρπούζι και πραγματικά εύγεστο.
Το θετικό της υπόθεσης είναι ότι υπάρχει αυξημένη ζήτηση στην αγορά διατηρώντας τις τιμές στα επίπεδα των 40 με 45 λεπτά το κιλό που είναι η καλύτερη τιμή των τελευταίων ετών.
Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία της Διεύθυνσης Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως επισήμανε ο γεωπόνος Αντώνης Παρασκευόπουλος, έχουν συγκομιστεί 4.500 τόννοι καρπουζιού από τους οποίους οι 3.500 περίπου είχαν κατευθυνθεί σε αγορές τουεξωτερικού και οι 1.000 περίπου στην εγχώρια αγορά. Η ποιότητα των καρπουζιών θεωρείται άριστη παρά τις δυσκολίες που είχαν να αντιμετωπίσουν οι παραγωγοί με τις βροχές και οδήγησαν σε μια μείωση της παραγωγής, όπως δείχνουν τα πρώτα στοιχεία, της τάξεως του 10-20%. Σημείωσε επίσης ότι καθώς βρισκόμαστε στην περίοδο της συγκομιδής οι παραγωγοί θα πρέπει να προσέχουν στην άρδευση και την θρέψη των καρπουζιών. Τέλος υπογράμμισε ότι στα καρπούζια γίνεται πιστοποίηση, μέσα από την οποία εξασφαλίζεται η ποιότητα του προϊόντος. Δεδομένου ότιη συγκομιδή είναι στην αρχή, λίγοι παραγωγοί έχουν ξεκινήσει και μαζεύουν καρπούζια και αυτά από πρώιμες ποικιλίες όπως είναι αυτή των “Γκρίσμπυ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages