Με άρωμα Εκλογών ο εορτασμός του Αγ. Πνεύματος - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 9 Ιουνίου 2009

Με άρωμα Εκλογών ο εορτασμός του Αγ. Πνεύματος

9/6/2009
ΥΠΟ το κλίμα των αποτελεσμάτων των Ευρωεκλογών εορτάσθη στη Κυπαρισσία η Παντριφυλιακή εορτή του Αγ. Πνεύματος με σημείο αναφοράς τον φερώνυμο Ιστορικό Ναό Αγίας Τριάδος στην Παλιά Πόλη όπου αποτέλεσε το επίκεντρο των εκδηλώσεων. Λίγο μετά τις 11 το πρωί πραγματοποιήθηκε εκκίνηση της Λιτανείας της Ιερής εικόνας με κατάληξη τον Μητροπολιτικό Ναό Αγ. Αθανασίου όπου έγινε η Απόλυσις.
Το παρών έδωσαν μεταξύ άλλων η υφυπουργός Απασχόλησης κα Σοφία Καλαντζάκου, οι βουλευτές κ. Γ. Λαμπρόπουλος. Δημ. Σαμπαζιώτης, Δημ. Κουσελάς, ο Νομάρχης Μεσσηνίας κ. Δράκος με αντινομάρχες, ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης και Αυλώνος κ. Φιλντίσης, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριφυλίας κ. Παν. Λούτος και εκπρόσωποι συλλόγων, λοιπών αρχών παρουσία της Φιλαρμονικής του Δήμου Κυπαρισσίας που έδωσε πραγματικά ένα άριστο αποτέλεσμα για την παρουσία της αφού φέτος ούτε διμοιρία στρατού δεν ήρθε ούτε καν άλλη Φιλαρμονική στην γιορτή και σχολιάστηκε μάλιστα εντόνως απο τους παρευρισκόμενους.
Στο γεύμα που παρατέθη προς τιμη των προσκεκλημένων παρών ήταν ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Νίκας, εκπρόσωποι της Αστυνομίας και αρχών, ενώ οι ομιλίες που ακολούθησαν ήταν σημαντικές με πρώτη αυτή του Δημάρχου και οικοδεσπότη κ. Σαμπαζιώτη που αναφέρθηκε στην πορεία των έργων του Βιολογικού και το λιμανιού αλλά και των έργων υποδομής. Η κα Καλαντζάκου σχολίασε το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών αναφέροντας αρκετές φορές το μήνυμα της Αποχής ως πολιτική στάση θεωρώντας ότι το μήνυμα ελήφθη απο τη Κυβέρνηση. Ακολούθως εστίασε στο πρόγραμμα για την καταπολέμηση της ανεργίας που εκπονεί το υπουργείο Απασχόλησης με επιδότηση θέσεων εργασίας ενώ εστίασε σε έργα που αφορούν τον τόπο μας. Προέβη σε νύξη για το δρόμο Γαργαλιάνοι -Ρωμανού, τον Βιολογικό που έχει εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, το Λιμάνι με πόρους απο το ΕΣΠΑ, τον οδικό άξονα Τρίπολης- Καλαμάτας και έργα τοπικής φύσεως. Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι ίδιες με πέρσι δηλώσεις που εξήγγειλε ο Νομάρχης Μεσσηνίας, θεωρώντας ότι 'η Κυπαρισσία αποτελεί Διοικητικό Κέντρο της Δυτικής Μεσσηνίας με ανάπτυξη και έργα απο το ΕΣΠΑ καθώς αποτελεί αναπτυξιακό πόλο με ευρύτερη γεωγραφική αναφορά' αναφερόμενος στις διαδικασίες για τη κατασκευή Διοικητηρίου αλλά και τα έργα στο Νοσοκομείο Κυπαρισσίας καθώς και την ανάδειξη του ορεινού όγκου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages