'Δεν πάει άλλο' λένε οι έμποροι της Πελοπόννήσου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 17 Ιουνίου 2009

'Δεν πάει άλλο' λένε οι έμποροι της Πελοπόννήσου

17/6/2009
Συνάντηση πραγματοποιήθηκε στην Τρίπολη εκπροσώπων των εμπορικών συλλόγων της Πελοποννήσου στην οποία συμμετείχε τόσο ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου και Νοτιοδυτικής Ελλάδας όσο και ο νομικός σύμβουλος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου. Στην συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν το παραεμπόριο και τη λειτουργία επιχειρήσεων συμφερόντων πολιτών τρίτων χωρών κατά κύριο λόγο Κινέζων.
Οι έμποροι συμφώνησαν ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν είναι κοινά και υποστήριξαν πως η αγορά πρέπει να λειτουργεί με τους ίδιους όρους για όλους, χωρίς να επιτρέπεται αθέμιτος ανταγωνισμός. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Πελοποννήσου & Νοτιοδυτικής Ελλάδας Βασίλης Παγώνης σε δηλώσεις του σημείωσε πως ‘’το θέμα του εμπορίου των αλλοδαπών μας καίει, ειδικότερα εκείνους που είναι από τις
Ανατολικές χώρες, έχει βγει έξω από κάθε έλεγχο διότι οι νόμοι δεν τηρούνται και είναι διάτρητοι’’. Τέλος ο κ. Παγώνης κάλεσε τους αρμόδιους κρατικούς φορείς να ενεργοποιηθούν και να κάνουν ελέγχους γιατί όπως επεσήμανε ‘’έχουμε διαπιστώσει ότι μέσα στα καταστήματα αυτά υπάρχουν έντονες και πολυεπίπεδες παρανομίες, οι οποίες πρέπει να ελεγχθούν από τους αρμόδιους φορείς. Δεν είναι μόνο η εφορία, είναι το ΙΚΑ, η επιθεώρηση εργασίας, η περιφέρεια, η νομαρχία, τα επιμελητήρια, δεν έχουν άδειες, δεν έχουν τίποτα αυτοί οι άνθρωποι, όπως έχουμε διαπιστώσει, σε πολλούς δικούς μας ελέγχους. Αυτό δεν σημαίνει ότι κάποιοι από αυτούς δεν είναι νόμιμοι, απλά η νομιμότητα είναι ελάχιστη, μπροστά σε αυτό που γίνεται’’.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages