Τιμήθηκαν οι Αγιοι Παντες στη Κυπαρισσία και τους Αρμενιούς - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 14 Ιουνίου 2009

Τιμήθηκαν οι Αγιοι Παντες στη Κυπαρισσία και τους Αρμενιούς

14/6/2009
ΓΕΜΑΤΟ απο πιστούς και επισκέπτες κύλησε το διήμερο εορτασμού των προστατών του Εμπορικού Συλλόγου Κυπαρισσίας, Αγίων Πάντων, στο φερώνυμο γραφικό εξωκκλήσι στον ορεινό όγκο της πόλης πάνω απο την τοποθεσία Γελουδιώτισσα. Το Σάββατο το βράδυ εκτός απο τον καθιερωμένο Εσπερινό, ακολούθησε φαγοπότι με εκλεκτά εδέσματα και κρασί προσφορά του Εμπορικού Συλλόγου όπως συνηθίζεται σε ειδικό χώρο με τσμιμεντένιες τάβλες στον περίβολο του Ιερού Ναού στο υψόμετρο που ο επισκέπτης εκτός απο την μαγεια της φύσης θαυμάζει και το όμορφο ηλιοβασίλεμα καθώς ο Κυπαρισσιακός Κόλπος ξεδιπλώνεται μπροστά του.
Σήμερα Κυριακή πρωί πραγματοποιήθηκε Θεία Λειτουργία μετ αρτοκλασίας παρουσία πλήθος κόσμου που συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις, όπως αοκαλύπτει και το φωτογραφικό στιγμιότυπο με τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της πόλης κ. Σπύρο Χηνόπουλο και τον πρώην Πρόεδρο κ. Παρασκευά Ψιλογαλλάνη.
Την τιμητική του είχε όμως και το Δημοτικό Διαμέρισμα Αρμενιών με τον πολιούχο της πόλης στον φερώνυμο Ιερό Ναό όπου χοροστάτησε ο Μητροπολίτης Τριφυλίας- Ολυμπίας κ. Χρυσόστομος. Στις 11 το πρωί εκκίνησε η λιτάνευση της εικόνας στους δρόμους του διαμερίσματος παρουσία των πιστών και κατοίκων, με κατάληξη τον Ναό όπου έγινε η Απόλυσις στην κεντρική πλατεία του χωριού. Στις εκδηλώσεις που λάμπρυνε η ΦΙλαρμονική με την παρουσία της, έδωσαν το παρών ο Δήμαρχος Κυπαρισσίας κ. Σαμπαζιώτης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης κ. Πετρόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι κ. Φωτεινόπουλος και Γρηγόρης Γκότσης, η Πρόεδρος του Δ.Σ. κα Κωνσταντέλου, ο Πρόεδρος του Τ.Δ. και αρκετοί πιστοί. Η γιορτή συγκεντρώνει παράλληλα πλήθος αποδήμων που τιμούν τέτοια εποχή την γενέτειρά τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages