Οι Δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο για τα περιουσιακά τους στοιχεία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 25 Ιουνίου 2009

Οι Δημόσιοι υπάλληλοι στο στόχαστρο για τα περιουσιακά τους στοιχεία

25/6/2009
ΚΑΠΟΤΕ όταν γίνονταν οι επισκέψεις στο Λιμάνι Κυπαρισσίας βλέπαμε τον τότε μεγάλο Διευθυντή μεγάλης υπηρεσίας ως.....φτωχαδάκι να έρχεται με μια Λαμποργκίνι και υπόθέσαμε ότι κέρδισε ένα λαχείο πολλών χιλιάδων Ευρώ και κάποιοι άλλοι κύριοι του Δημοσίου να εμφανίζουν όλο και περισσότερα 4Χ4. Αναρωτηθήκαμε αν ξαφνικά όλοι σε τούτη την χώρα έγιναν πλούσιοι σε λίγο καιρό. Τώρα όμως δείτε τι λέει το Εσωτερικών.
Την πλήρη καταγραφή της περιουσιακής κατάστασης όλων ανεξαιρέτως των δημοσίων υπαλλήλων της χώρας επιχειρεί η κυβέρνηση. Για το σκοπό αυτό πρόκειται να δημιουργηθεί βάση δεδομένων στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων που θα επιφορτιστεί με την ευθύνη της ηλεκτρονικής επεξεργασίας και διασταύρωσης των στοιχείων της περιουσιακής κατάστασης τα οποία υποχρεούνται να δηλώνουν οι δημόσιοι υπάλληλοι.
Όπως διευκρινίζεται σε σχετική εγκύκλιο του αρμόδιου υπουργού Εσωτερικών κ. Πρ. Παυλόπουλου, η υποχρέωση δήλωσης της περιουσιακής κατάστασης δεν έχει σχέση με τις δηλώσεις «πόθεν έσχες» αλλά η νέα αυτή κίνηση γίνεται κατ΄ εφαρμογήν του άρθρου 28 του Υπαλληλικού Κώδικα και «ισχύει για όλους τους δημόσιους και δημοτικούς υπαλλήλους ανεξάρτητα από την υποχρέωση για υποβολή δήλωσης περιουσιακής κατάστασης που προβλέπεται από άλλες διατάξεις (Ν. 2343/95 και Ν. 3213/03)», ως αποτρεπτική για την πάταξη της διαφθοράς κίνηση έχει αποτύχει στην πράξη.
Πηγή: Βήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages