Εθνική μνήμη και περηφάνεια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2009

Εθνική μνήμη και περηφάνεια στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου

ΛΑΜΠΡΕΣ οι εκδηλώσεις στην Κυπαρισσία για την επέτειο του ΟΧΙ με την συμμετοχή πλήθος κόσμου που χειροκρότησε την μαθητιώσσα νεολαία με θέρμη κατά την διάρκεια της παρέλασης.
Απο το πρωί στις 7.30 η Φιλαρμονική του δήμου αναβίωσε το παλαιό έθιμο στο Κανονάκι του Κάστρου, παίζοντας τον εθνικό ύμνο και εμβατήρια. Στον Αγ. Αθανάσιο εψάλη θεία λειτουργία και δοξολογία χοροστατούντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσόστομου, μετά το πέρας της οποίας εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Δέσποινα Θεοδοσάκη, εκπαιδευτικό του Γυμνασίου Κυπαρισσίας. Στην συνέχεια στον αύλειο χώρο του ναού, μπροστά από τις προτομές του μητροπολίτη Χριστιανουπόλεως Γερμανού Ζαφειρόπουλου και του πρωτοσύγκελου Αμβροσίου Φραντζή, έγινε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τις αρχές του τόπου.
Οι εκδηλώσεις κορυφώθηκαν στις 11.30 με την παρέλαση των μαθητών, των πολιτιστικών - αθλητικών σωματείων και των προσκόπων, επί της οδού 25ης Μαρτίου. Το δε απόγευμα στις 4.30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε παρουσίαση παραδοσιακών χορών στην κεντρική πλατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages