Μαλλιά- κουβάρια στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμάτων - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 1 Οκτωβρίου 2009

Μαλλιά- κουβάρια στο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμάτων

«Είναι πολλά τα λεφτά, Άρη», είχε πει ο αείμνηστος Σπ. Καλογήρου στον αξέχαστο Νικ. Κούρκουλο στη «Λόλα». Και δικαιολογημένα είναι πολλά χρήματα τα 900.000 ευρώ που προβλέπεται να δοθούν για την πληρωμή των μελετών κατασκευής ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στη Μεσσηνία. Το πρόβλημα γίνεται σοβαρότερο, όταν υπάρχουν δυσμενείς και απαξιωτικές αναφορές από πλευράς του σημερινού περιφερειάρχη Πελοποννήσου Νικ. Αγγελόπουλου ότι τα χρήματα αυτά «πήγαν στο βρόντο».
Το συγκεκριμένο θέμα, με το γενικότερο ωστόσο τίτλο «Ενημέρωση για την πορεία των μελετών για την κατασκευή ΧΥΤΑ – ΧΥΤΥ στη διαχειριστική ενότητα Μεσσηνίας», επρόκειτο να συζητηθεί στην προχθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ενιαίου Συνδέσμου Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΕΣΔΙΣΑ). Μια συνεδρίαση που ουδέποτε πραγματοποιήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας, αλλά που ήταν γεμάτη ένταση, αντιπαραθέσεις και επικρίσεις. Η έλλειψη απαρτίας είχε ως αποτέλεσμα τον επαναπρογραμματισμό νέας συνεδρίασης για την Πέμπτη 8 Οκτωβρίου.
Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, δήμαρχος Μεσσήνης Κ. Σπυρόπουλος στην άτυπη ενημέρωσή του ανέφερε ότι στις 18 Σεπτεμβρίου έληξε η προθεσμία για τον καινούργιο περιφερειακό σχεδιασμό, χωρίς αποτέλεσμα. Όσον αφορά στις μελέτες για το «Παλιοροβούνι», είπε πως βρίσκονται στην τελική φάση και περιμένουν δύο εγκρίσεις από το Δασαρχείο, όπου από τις 4 Αυγούστου έχει υποβληθεί το κτηματολόγιο και από την Περιφέρεια Πελοποννήσου, για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που έχει υποβληθεί από τις 14 Ιουλίου.
Ο κ. Σπυρόπουλος επισήμανε το ομόφωνο της απόφασης του Συνδέσμου για την υπογραφή σύμβασης με τους μελετητές και εκτίμησε ότι για αυτό το λόγο θα πληρωθούν κατά το μεγαλύτερο ποσοστό οι μελέτες.

Με πληροφορίες απο το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages