ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνάντηση για την νέα χάραξη της Ολυμπίας Οδού επιδιώκει ο Νομάρχης Ηλειας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Συνάντηση για την νέα χάραξη της Ολυμπίας Οδού επιδιώκει ο Νομάρχης Ηλειας

ΘΕΣΗ στο θέμα για την νέα χάραξη της Ολυμπίας Οδού πήρε με αποκλειστικές δηλώσεις του στο Ράδιο Κυπαρισσία 93,6 ο Νομάρχης Ηλειας κ. Χαράλαμπος Καφύρας, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι το Ν.Σ. Ηλείας θα ασχοληθει με το θέμα και θα επιδιώξει συνάντηση με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος αλλά επέμεινε στα προβλήματα που δημιουργούνται τασσόμενος υπερ του δρόμου.
Το θέμα ανακαινήθηκε μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την οποία ζητείται να ακυρωθεί η προβλεπόμενη διέλευση του νέου αυτοκινητόδρομου από τον υδροβιότοπο του Καϊάφα. Φυσικά θα απαιτηθεί νέα χάραξη ή καρατόμηση του δρόμου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται εμπλοκές στην χάραξή του και άρα στο μέλλον του. Ο Νομάρχης Ηλείας κ. Καφύρας ξεκαθάρισε ότι η Ηλεία είναι υπέρ του μεγαλόπνοου έργου και σημείωσε ότι 'η εξέλιξη για την προσφυγή των κατοίκων μας ικανοποιεί καθώς με ομόφωνα ψηφίσματα είχαμε ταχθεί κατά της διέλευσης του άξονα απο τον υγροβιότοπο του Καιάφα και είχε προταθεί ανατολική χάραξη η οποία δεν θα θίγει τον περιβαλλοντικό χαρακτήρα της περιοχής' για να προσθέσει ότι 'θα συγκληθεί εκ νέου του Ν.Σ. για να πάρει νέα απόφαση επι του θέματος και θα επιδιωχθεί επαφή και συνεργασία με την ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος όπου θα κατατεθούν οι προβληματισμοί για το κόστος της πιθανής νέας χάραξης αλλά και οι εναλλακτικές λύσεις'.
Οπως υπογράμμισε 'το θέμα μας αφορά άμεσα και μας προβληματίζει σχετικά με την διέλευση του άξονα ανατολικότερα μέσα απο ορεινούς όγκους και κατασκευή κοστοβόρων υποδομών οπότε οι όποιες διαδικασίες θα πρέπει να γίνουν πολύ σύντομα' για να καταλήξει ότι 'μια πρόταση θα ήταν να κατέβει ο δρόμος προς την τοποθεσια Κλειδί και να συνεχίσει με την παλιά χάραξη ώστε να μην μείνει αποκομμένο απο τους υφιστάμενους οδικούς άξονες, ωστόσο μέσα απο διάλογο και επαφές θα δούμε τι θα συμβεί τελικά καθώς η Ολυμπία οδός αφορά άμεσα την Ηλεία και τις γειτονικές όμορες περιοχές'.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages