Θετικές προοπτικές για τα κηπευτικά στην Τριφυλία-35 τόνοι για το αγγούρι - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Θετικές προοπτικές για τα κηπευτικά στην Τριφυλία-35 τόνοι για το αγγούρι

ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ παρουσιάζει η εξαγωγική διαδικασία του αγγουριού στην Τριφυλία σύμφωνα με τους αρμόδιους και τους παραγωγούς της περιοχής μας.
Αναφερόμενος στην εκπομπή 'Αγροτική Ενημέρωση' του Ράδιο Κυπαρισσία 936 για τις τάσεις των θερμοκηπιακών καλλιεργειών της περιοχής ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, επιβεβαίωσε ότι με τις καιρικές ευνοικές συνθήκες οι καλλιέργειες ωρίμασαν χωρίς προβλήματα ενώ αυτή την εποχή συνεχίζεται με καλούς ρυθμούς η συγκομιδή των αγγουρριών καθώς έχουν προωθηθεί στο εσωτερικό και σύντομα στην ευρωπαική αγορά ποσότητες που αγγίζουν τους 350 τόνους. Θετικά αποτιμάται ωστόσο η ποιότητα, η ωριμότητα και τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του προιόντος.
Σε άλλο σημείο αναφέρθηκε στις τάσεις που κυριαρχούν σρις καλλιέργειες καρπουζιού, αποτελώντας με 8.000 στρέμματα της πιο δυναμική τάση της παραγωγής στη Τριφυλία, υπογράμμισε ότι τα νεαρά φυτά τελούν υπό κάλυψη ενώ οι καλοκαιρινές θερμοκρασίες που αναπτύσσονται τις τελευταίες ημέρες οι παραγωγοί φροντίζουν να μην εκτεθεί αρκετά το φύλλωμα των ποικιλιών. Έμφαση παρέχεται στην σωστή άρδευση των φυτών με τις αναγκαίες ποσότητες για να αποφεύγουν υπερέκθεση των φυτών και προσβολές λόγω του πολλαπλασιασμού θρεπτικών στοιχείων. Συνέστησε στους παραγωγούς τον άρτιο αερισμό των φυτών μέσα στα θερμοκήπια με βάση τις οδηγίες για να συντελεστεί υγιή ανάπτυξη των φυτών μέχρι το τελικό δέσιμο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages