Στη Φυλή 90 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα από την Πελοπόννησο - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

Στη Φυλή 90 τόνοι σκουπιδιών την ημέρα από την Πελοπόννησο

Τα σκουπίδια της Ερμιονίδας και της Τρίπολης θα είναι αναγκασμένος να δέχεται ο ΧΥΤΑ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων) Φυλής. Αυτό προβλέπεται σε Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) που υπογράφουν ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ευριπίδης Στυλιανίδης και ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Καλαφάτης κατά παρέκκλιση των ισχυόντων Περιφερειακών Σχεδιασμών Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠεΣΔΑ) Πελοποννήσου και Αττικής.
Η απόφαση (δημοσιεύθηκε στις 14 Μαρτίου 2013 στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης) θα εφαρμόζεται ως την έναρξη λειτουργίας του ΧΥΤΑ Ξυλοκάστρου και των έργων μεταβατικής διαχείρισης αστικών στερεών αποβλήτων στην Περιφέρεια Πελοποννήσου τα οποία αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί σε έξι μήνες. Προβλέπει τη μεταφορά από την Πελοπόννησο στον ΧΥΤΑ Φυλής 90 τόνων απορριμμάτων την ημέρα (65 από την Τρίπολη και 25 από την Ερμιονίδα). Η απόφαση αυτή προκάλεσε την αντίδραση της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού ΟΤΑ), η οποία μιλάει για περιβαλλοντικό έγκλημα εις βάρος των κατοίκων της Δυτικής Αττικής. Όπως καταγγέλλει, ο μοναδικός κερδισμένος από τη μεταφορά των απορριμμάτων τής Πελοποννήσου στο ΧΥΤΑ Φυλής θα είναι «ο εργολάβος που θα λειτουργεί και θα εκμεταλλεύεται τα μεγάλα εργοστάσια επεξεργασίας απορριμμάτων της Φυλής» και θα αμείβεται με τον τόνο. Σύμφωνα με τους εργαζομένους στους δήμους, η πρακτική αυτή θα οδηγήσει γρηγορότερα σε ασφυξία τον ΧΥΤΑ Φυλής ο οποίος, σύμφωνα με τους ίδιους, ήδη μετρά λίγους μήνες μέχρι την υπερπλήρωσή του. moriasnews.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages