Όσοι προσπαθούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία του έθνους μάλλον ματαιοπονούν - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Όσοι προσπαθούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία του έθνους μάλλον ματαιοπονούν

Πηγή Amen.gr
 Σε κλίμα εορταστικό οι Νεανικές Συντροφιές της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας τίμησαν την Επέτειο της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821.
Η εκδήλωση έγινε το βράδυ της Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013 στο κατάμεστο από παιδιά και γονείς Κέντρο Νεότητος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε ένα ομαδικό ποίημα από τα παιδιά του Ιερού Ναού Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας, δυο θεατρικά δρώμενα, το ένα αφιερωμένο στη Σημαία και το άλλο στη ζωή και τη δράση της Ηρωίδας Μαντώς Μαυρογένους, από τα παιδιά του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου (Φλαρίου) Καλαμάτας, ενώ τα παιδιά του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου Προδρόμου έψαλλαν με τις υπέροχες φωνές τους το κοντάκιο της εορτής «Τη Υπερμάχω». Την εκδήλωση έκλεισαν τα παιδιά του Ιερού Ναού Υπαπαντής του Χριστού Καλαμάτας με το χορευτικό τους. Στο τέλος ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος αφού συνεχάρη τα παιδιά και όλους τους συντελεστές της εκδήλωσης αναφέρθηκε στις μεμονωμένες προσπάθειες παραχάραξης ή διαστρέβλωσης της Ιστορίας της Εθνικής Παλιγγενεσίας του 1821. Ανέφερε συγκεκριμένα ότι : "η Ιστορία ενός έθνους δεν διατυπούται με βάση τις μεμονωμένες , ιδεολογικές και κατευθυνόμενες ερμηνευτικές προσεγγίσεις ομάδων ή ατόμων, μάλιστα ακραίων ιδεολογικών τοποθετήσεων οι οποίες επιδιώκουν σκοπιμότητες και αποχρωματισμούς, αλλά αποτυπώνεται, διασώζεται και καταγράφεται ως έκφραση της συνολικής συνείδησης του έθνους από την οποία αναδεικνύεται και η αποτελεσματικότητα των ιστορικών γεγονότων και συμβάντων διαχρονικά και αδιάκοπτα ως εθνική ενότητα και κοινωνική αλληλεγγύη. Επειδή λοιπόν κάποιοι προσπαθούν να «ξαναγράψουν» την ιστορία του έθνους μάλλον ματαιοπονούν και καταβάλλουν προσπάθεια να «ψευδεπιγράψουν» την προσωπική τους αντίληψη ως ιστορία του έθνους".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages