ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 21 Μαρτίου 2013

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΚΟΙΝΟ ΑΓΩΝΑ ΤΗΣ Β ΕΛΜΕ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ενημέρωση για τα προβλήματα στο χώρο της Παιδείας στην μέση εκπαίδευση αλλά με άξονα την παρουσία των εκπαιδευτικών που αποψιλώνονται πραγματοποίησε στην κεντρική πλατεία Κυπαρισσίας η Β ΕΛΜΕ Μεσσηνίας παρουσία εκπροσώπων της εκπαιδευτικής κοινότητας. 
Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Παναγιώτης Μπαζάνος αναφέρθηκε στην υφιστάμενη κατάσταση κάνοντας λόγο για νομοσχέδια παρωδία αλλά και το περιβόητο σχέδιο Αθηνά που κατακρεουργεί την ανώτατη εκπαίδευση. Καυτηρίασε την πολιτική που ακολουθείται λέγοντας ότι τα αποτελέσματα είναι ορατά με πενιχρούς μισθούς, με σχολεία χωρίς θέρμανση, γραφική ύλη, χωρίς εκπαιδευτικούς ενώ απάντησε στην κ. Βασιλείου στην ΟΛΜΕ με δημόσια απάντηση ότι σε χώρες με Μνημόνια οι δαπάνες για την παιδεία δεν πρέπει να περικόπτεται. Μίλησε για μισθούς πείνας με 14.000 μικτά το χρόνο όπως σε ανατολικές χώρες με αποτέλεσμα να απαξιώνεται ο ρόλος του εκπαιδευτικού ενώ το νέο πειθαρχικό δίκαιο κρέμεται ως δαμόκλεια σπάθη στους καθηγητές, ενώ μίλησε για μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία όλο το χρόνο. Πρότεινε να αλλάξει η ροή της επιμόρφωσης με νόμους που δεν αποσυνδέουν την εξέλιξη του καθηγητή, συμπεραίνοντας ότι οι απολύσεις θα είναι καλά προετοιμασμένες σε σύντομο διάστημα. Παράλληλα μίλησε για άλλοθι απέναντι στα σχέδια που κυοφορούνται για το μέλλον της παιδείας. Στην εκδήλωση ήταν παρών εκπαιδευτικοί και ο πρόεδρος του Εμπορικού συλλόγου Κυπαρισσίας κ. Παναγιωτόπουλος. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages