ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 'ΑΘΗΝΑ' - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΣΤΟ ΤΕΙ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ 'ΑΘΗΝΑ'

Με το σχέδιο «Αθηνά» καταργείται το 40% των Τμημάτων του ΤΕΙ Καλαμάτας! Αυτό τονίζει ο πρόεδρος του Συμβουλίου του ΤΕΙ, Πάνος Καζάκος, που διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την ηγεσία του υπουργείου για δυσλειτουργική και εντέλει μυοπική πολιτική… Ο κ. Καζάκος σημειώνει ότι οι βοηθοί του υπουργού κατέφυγαν σε ψεύδη και αντί να απολυθούν για τη συμπεριφορά τους έχουν τελικά προκαλέσει, με τις μεθοδεύσεις τους, την παραίτηση καθηγητών και εκπροσώπων του ΤΕΙ. Σε επιστολή του Πάνου Καζάκου προς τον υπουργό Παιδείας, τον περιφερειάρχη, τον αντιπεριφερειάρχη, το δήμαρχο, τη διοίκηση του ΤΕΙ, σημειώνει τα εξής:
 «Θεωρώ καθήκον όλων μας να διαμαρτυρηθούμε για τον τρόπο με τον οποίο ο υπουργός παιδείας και οι δήθεν σύμβουλοί του αντιμετώπισαν το ζήτημα της αναδιάρθρωσης του χάρτη της Ανωτάτης Παιδείας και της διαβούλευσης. Αυτό είναι το δεύτερο σύμπτωμα δυσλειτουργικής και εντέλει μυωπικής πολιτικής μετά την αναθεώρηση του νόμου για την Ανωτάτη Παιδεία το περασμένο καλοκαίρι και μόλις ένα χρόνο μετά την ψήφισή του. Αυτή η ρευστότητα δεν θα τελειώσει με το τωρινό σχέδιο ΑΘΗΝΑ, ενώ όπως είναι φανερό, υπονομεύει τις δυνατότητες για μακροχρόνιο σχεδιασμό στα Ιδρύματα. Η γενική μας εκτίμηση είναι ότι το σχέδιο που παρουσίασαν αφενός μεν υποκρύπτει κίνητρα τα οποία δεν έχουν κάποια σχέση με τις πραγματικές ανάγκες εξορθολογισμού της Ανωτάτης Παιδείας και, αφετέρου, αποκάλυψαν προχειρότητα, ανακολουθίες και αυτοσχεδιασμούς. Το αποτέλεσμα είναι π.χ. να γίνεται άνιση αντιμετώπιση ομοειδών Τμημάτων διαφορετικών Ιδρυμάτων (π.χ. του Τμήματος Διοίκησης Μονάδων Υγείας που καταργείται) και να καταργούνται Τμήματα που είχαν έργο και προοπτικές όπως το τμήμα Λογοθεραπείας, ενώ δεν γίνονται οι αναγκαίες μετακινήσεις. Ειδικά στο ΤΕΙ Καλαμάτας (Πελοποννήσου) καταργείται το 40% των Τμημάτων. Θεωρούμε επίσης, ότι δεν προηγήθηκε πραγματική και ειλικρινής διαβούλευση άλλα προσχηματικές και επιλεκτικές συναντήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages