Σκληρή δουλειά για τα νέα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 18 Αυγούστου 2014

Σκληρή δουλειά για τα νέα Δημοτικά Συμβούλια της Μεσσηνίας

Σε νέα περίοδο, υπό την ασφυκτική πίεση, όμως, των δυσμενών οικονομικών δεδομένων της χώρας, μπήκε από χθες η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Μεσσηνία. Χθες το απόγευμα, στις 7.30, ορκίστηκε η νέα Δημοτική Αρχή Πύλου-Νέστορος. Εκεί, το αποτέλεσμα της κάλπης του Μαΐου δεν άλλαξε ως προς το πρόσωπο που θα ηγηθεί. Επανεξελέγη, και μάλιστα από τον πρώτο γύρο, δήμαρχος ο Δημήτρης Καφαντάρης, με ποσοστό 51,63%. Αλλαγές υπάρχουν, όμως, στις θέσεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης. Η «Ενωτική Πρωτοβουλία-Συνεργασία Ανάπτυξης», με επικεφαλής τον Ν. Καραμπάτσο, θα είναι μείζων μειοψηφία, ενώ θα υπάρχουν και δύο ελάσσονες, με επικεφαλής τους Ηλία Κανάκη και Σοφία Αποστολοπούλου. Μετά το Δήμο Πύλου- Νέστορος σειρά παίρνει ο Δήμος Καλαμάτας.
Στις 11 το πρωί του ερχόμενου Σαββάτου, 23 Αυγούστου, θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου Δημοτικού Συμβουλίου, στο Πνευματικό Κέντρο. Το νέο Δ.Σ. θα είναι πολύ διαφορετικό από το σημερινό, παρότι η παράταξη της απερχόμενης πλειοψηφίας θα είναι και πάλι Δημοτική Αρχή. Οι μεγάλες αλλαγές έχουν γίνει στην αντιπολίτευση, όπου επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας αναλαμβάνει ο Μανώλης Μάκαρης με τον «Ανοιχτό Δήμο-Ενεργοί Πολίτες», με εμπειρία στην αυτοδιοίκηση από το Δήμο Παλλήνης Αττικής, αλλά για πρώτη φορά στο Δήμο Καλαμάτας. Η «Λαϊκή Συσπείρωση», που στηρίζεται από το ΚΚΕ, παραμένει πρώτη ελάσσων μειοψηφία, με επικεφαλής όμως τον Δημήτρη Οικονομάκο αντί του Νίκου Διασάκου, που ήταν υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας. Η παράταξη της «Αλλαγής», από μείζων μειοψηφία, πήγε στη θέση της δεύτερης ελάσσονος μειοψηφίας, με επικεφαλής τον Θόδωρο Μπρεδήμα. Τρίτη ελάσσων μειοψηφία είναι η παράταξη του Μιχάλη Αντωνόπουλου, ενώ υπάρχει και τέταρτη, με εκπρόσωπο τον Γιώργο Δημητρούλια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages