Εκλογές 2015: Οι πολίτες επιλέγουν σήμερα το… χρώμα της αυριανής ημέρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Εκλογές 2015: Οι πολίτες επιλέγουν σήμερα το… χρώμα της αυριανής ημέρας

Χωρίς ακρότητες ολοκληρώθηκε η προεκλογική περίοδος στο νομό
Στις 7.00 το πρωί άνοιξαν σήμερα οι κάλπες των πιο σημαντικών εθνικών εκλογών των τελευταίων ετών και στα 465 εκλογικά τμήματα της Μεσσηνίας καλούνται να προσέλθουν οι ψηφοφόροι.
Χθες, τελευταία ημέρα προετοιμασίας, έμειναν ανοικτά καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας το Πρωτοδικείο Καλαμάτας και το Τμήμα Εκλογών της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας.
 
Ψηφίζουμε
Οι ψηφοφόροι της Μεσσηνίας μέχρι σήμερα στις 7.00 το απόγευμα θα πρέπει να επιλέξουν ανάμεσα σε 85 υποψηφίους, που συμμετέχουν σε 16 ψηφοδέλτια κομμάτων.
Η αναγνώριση των εκλογέων θα γίνεται με αστυνομική ταυτότητα ή άδεια οδήγησης ή βιβλιάριο υγείας (όλων των ασφαλιστικών ταμείων), ενώ θα γίνονται αποδεκτές και οι λεγόμενες «κομμένες» ταυτότητες. Όσοι δε διαθέτουν κάποιο από τα παραπάνω επίσημα έγγραφα ταυτοποίησης, μπορούν να προσέρχονται στα γραφεία ταυτοτήτων της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας των αστυνομικών τμημάτων που θα εκδίδουν ταυτότητες, ενώ ανοιχτές θα είναι και οι υπηρεσίες των Δήμων, προκειμένου να εκδίδουν το απαραίτητο πιστοποιητικό γέννησης, που θα αποστέλλεται μέσω fax στην αρμόδια υπηρεσία. Σε περίπτωση που τα προσωπικά στοιχεία δεν ταυτίζονται με τα στοιχεία του εκλογικού καταλόγου, μπορεί να απαιτηθεί πιστοποιητικό ταυτοπροσωπίας από το Δήμο.
Η τελευταία περίπτωση αφορά κυρίως γυναίκες που είναι γραμμένες στους εκλογικούς καταλόγους με το επώνυμο του συζύγου, διαζευγμένες που αντικατέστησαν την ταυτότητά τους χωρίς να γίνει η διόρθωση των στοιχείων στον εκλογικό κατάλογο.
Οι εκλογείς μπορεί να μάθουν πού ψηφίζουν μέσω του διαδικτύου στον ιστότοπο του υπουργείου Εσωτερικών (www.ypes.gr) και στην ένδειξη «Μάθε πού ψηφίζεις» ή στον τηλεφωνικό αριθμό 2131361500 σήμερα Κυριακή από τις 7.00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Για τη Μεσσηνία θα λειτουργήσει και ένα εκλογικό τμήμα για ετεροδημότες, στο 1ο Λύκειο Καλαμάτας, για εγγεγραμμένους στη Β΄ Αθηνών.
Σε ό,τι αφορά τους σταυρούς προτίμησης, για τη δική μας εκλογική περιφέρεια οι εκλογείς μπορούν να βάζουν μέχρι δύο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages