ΟΜΑΛΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

ΟΜΑΛΗ Η ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΗΝΥΜΑ ΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΕΛΠΙΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ


ΧΩΡΙΣ ιδιαίτερα προβλήματα ολοκληρώνεται η εκλογική διαδικασία στην Τριφυλία καθώς ο ευνοικός καιρός, η παρουσία των ετεροδημοτών αλλά κυρίως το ήρεμο κλίμα στα εκλογικά τμήματα συνθέτουν ένα μείγμα πολιτικού πολιτισμού που λείπει από τον τόπο μας.
Στην ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ τα εκλογικά τμήματα λειτούργησαν στα λυόμενα κτίρια του Γυμνασίου της πόλης αλλά και στο 2ο Δημοτικό σχολείο ενώ το υλικό ήταν επαρκές. Οι δικαστικοί αντιπρόσωποι στο 422, 426, 428 εκλογικά τμήματα μιλώντας στη σελίδα μας τόνισαν ότι μέχρι αργά το μεσημέρι είχαν ψηφίσει περίπου το 35% των εκλογέων ενώ αργά το απόγευμα σε ορισμένα τμήματα η συμμετοχή πλησίασε το 50% των ψηφοφόρων. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει σημαντικό ποσοστό συμμετοχής παρά την προσέλευση ετεροδημοτών όπως και στις Ευρωεκλογές. Οι εκπρόσωποι εφορευτικών επιτροπών ήταν στις θέσεις τους προσθέτοντας ότι οι ψηφοφόροι ήταν ενημερωμένοι και ρώτησαν μόνο το όριο σταυρών που μπορούν να βάλουν στο ψηφοδέλτιο. 
Αρκετοί πολίτες δήλωσαν στην σελίδα μας ότι το κριτήριο επιλογής εκτός από εθνικά θέματα ή ζητήματα οικονομίας αποτελούν τοπικά ζητήματα που αφορούν το μέλλον του τόπου μας, ενώ πιστεύουν ότι είναι η κρισιμότερη στιγμή της μεταπολίτευσης σε μια Δημοκρατία που πρέπει να επανεκκινηθεί από το πολιτικό σύστημα της χώρας. Στο 426 ε.τ. ψήφισε το μεσημέρι της Κυριακής στο 2ο Δημοτικό σχολείο η υποψήφια βουλευτής Ιωάννα Μαραβελή χαμογελώντας όταν βγήκε από την κάλπη στέλνοντας το μήνυμα της ελπίδας, ενώ ο Σαράντος Κουκούμης ψήφισε στο ίδιο τμήμα νωρίς το πρωί της Κυριακής. 
Στα Φιλιατρά και τους Γαργαλιάνους η συμμετοχή κινήθηκε λίγο πάνω από το μέτριο ενώ δεν παρουσιάστηκαν προβλήματα με εφορευτικές επιτροπές εκτός ελάχιστων εξαιρέσεων, ενώ εμφανής ήταν η παρουσία ετεροδημοτών ιδίως σε χωριά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages