Η τελευταία μάχη για τη διακυβέρνηση της χώρας - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 25 Ιανουαρίου 2015

Η τελευταία μάχη για τη διακυβέρνηση της χώρας

Καθώς πλησιάζει η Κυριακή των εκλογών, οι μηχανισμοί των κομμάτων βρίσκονται στην τελική ευθεία πριν από την κρίση στις κάλπες. Μικρή η προεκλογική περίοδος που προηγήθηκε, ωστόσο είχε απ’ όλα: σκληρές αντιπαραθέσεις, μεταγραφές υποψηφίων από κόμμα σε κόμμα, τον σχηματισμό νέων συμμαχιών και νέων κομμάτων.
Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας GPO για λογαριασμό του Mega, ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί ένα προβάδισμα 6% σε σχέση με τη Νέα Δημοκρατία, ενώ οκτώ κόμματα μπαίνουν στη Βουλή. Συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση 32,5%, η ΝΔ 26,5%, τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 5,8%, ακολουθεί η Χρυσή Αυγή με 5% και το ΚΚΕ με το ίδιο ποσοστό, το ΠαΣοΚ συγκεντρώνει 4,4%, οι ΑΝΕΛ 3,4% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών 3%. Ακόμη, αξίζει να σημειωθεί ότι η ΝΔ παρουσιάζει συσπείρωση 83% και ο ΣΥΡΙΖΑ 90%, ενώ σε σχέση με δημοσκόπηση της ίδιας εταιρείας της 19ης Ιανουαρίου, το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται αυξημένο κατά 2,1 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ της ΝΔ αυξήθηκε οριακά κατά 0,1%.
ΑΝΤΙΠΑΡΑΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΝΤΡΑΓΚΙ
Η μάχη ανάμεσα στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ επικεντρώνεται στην οικονομία, και πιο συγκεκριμένα γύρω από το περίφημο «πακέτο Ντράγκι» του 1,1 τρισ. ευρώ το οποίο θα διαθέσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα για την αγορά ομολόγων των κρατών-μελών της ΕΕ. Το πρόγραμμα θα διαρκέσει από τον Μάρτιο του 2015 έως τον Σεπτέμβριο του 2016. Ο κ. Μάριο Ντράγκι, πρόεδρος της ΕΚΤ, διευκρίνισε ότι δεν θα υπάρξουν ειδικοί όροι για την Ελλάδα, ωστόσο ανέφερε ότι μια χώρα, όπως η Ελλάδα, η οποία βρίσκεται σε πρόγραμμα, δεν θα μπορέσει να συμμετάσχει στην αγορά ομολόγων αν το τρέχον πρόγραμμα χρηματοδοτικής βοήθειας προς αυτήν επανεξεταστεί. Δηλαδή, αν η χώρα ζητήσει επαναδιαπραγμάτευση, και μόνον αν η αξιολόγηση έχει θετική έκβαση θα είναι δυνατή η συνέχισή της.
Ο κ. Ντράγκι διευκρίνισε ότι «από τον Ιούλιο και μετά μπορεί να ξεκινήσει η ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ, αν πληρούνται οι προϋποθέσεις». Ο κ. Σαμαράς, με μήνυμα το οποίο απηύθυνε χθες στους πολίτες, έκανε λόγο για «κοσμογονία» στην Ευρώπη και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή την κοσμογονία».
«Η ιστορική απόφαση της Ευρώπης που ανακοίνωσε ο κ. Ντράγκι και που προσφέρει ρευστότητα 1 τρισ. ευρώ, θα δώσει μεγάλες ανάσες σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Είναι κάτι για το οποίο η κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά, έχουμε εργαστεί εδώ και πολύ καιρό. Χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει τον Φεβρουάριο, θα είμαστε αποκλεισμένοι. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή όσο δεν θα κλείνει με επιτυχία αυτή η αξιολόγηση», ανέφερε, και επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι «η αξιωματική αντιπολίτευση ούτε το πρόγραμμα δέχεται ούτε στην αξιολόγηση δεν θα προχωρήσει ούτε και τους κανόνες αναγνωρίζει»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages