ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 24 Ιανουαρίου 2015

ΜΕ ΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΦΡΟΥΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΤΑΚΤΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Στην Ελλάδα του εύκολου πλούτου, εδώ και χρόνια έχουμε ξεχάσει τον «άλλο» τρόπο να βγαίνουν λεφτά. Τον δύσκολο. Τον ανηφορικό. Η ανάδυση μιας τάξης ολιγαρχών με πρόσβαση στο κρατικό χρήμα και τις πελατειακές σχέσεις θόλωσε τη ματιά πολλών, κυρίως κατά την τελευταία εικοσαετία. Το ίδιο έγινε και με το lifestyle που επικράτησε στις τάξεις των Ελλήνων επιχειρηματιών και το οποίο επέβαλε μέχρι και την αφαίμαξη των ίδιων των επιχειρήσεων από τους ιδιοκτήτες τους, αφήνοντας μέσα στην κρίση και τη δίνη που αυτή επέφερε πολλές βιομηχανίες-κουφάρια. Κι αυτό διότι κάποιοι επέλεξαν να κερδίσουν προσωπικά χάνοντας τα ίδια τα δημιουργήματά τους - τις εταιρείες τους δηλαδή. Η βιομηχανία τροφίμων που παράγει προϊόντα επεξεργασίας ελιάς και φρούτων Intercomm Foods και η διοίκησή της κάθε άλλο παρά ακολούθησαν τον εύκολο μα τόσο καταστροφικό αυτόν δρόμο.
Θυμίζοντας τις μεγάλες παραδοσιακές ελληνικές βιομηχανίες που χτίστηκαν με πολύ κόπο και μεράκι και οι οποίες μακροημερεύουν στον χρόνο, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εδρεύουσας στη Λάρισα εταιρείας Στέργιος Τσαγκούλης, αν και έχει μοντέρνα ματιά σε ό,τι αφορά τη δουλειά του, ως επιχειρηματική ιδεολογία έρχεται να μας θυμίσει τους μεγάλους, παλιούς, επιτυχημένους και εν τέλει σοφούς ανθρώπους του επιχειρείν. Εκείνους που επέλεξαν να ζουν λιτά, να επικεντρώνονται στη δουλειά και τις εταιρείες τους και που επί της ουσίας δημιούργησαν αυτό που λέμε «ελληνικό καπιταλισμό». Δεν είναι τυχαίο πως μόλις φέτος η εταιρεία, η οποία σήμερα διατηρεί δύο εργοστασιακές μονάδες σε Λάρισα και Αρτα, τοποθετήθηκε στις 15 πιο αναπτυσσόμενες ελληνικές βιομηχανίες και απασχολεί 400 εργαζομένους, μοίρασε μέρισμα. Κι αυτό όχι γιατί δεν πήγαινε καλά όλα αυτά τα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages