ΨΗΑΛΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΟ 2016 - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 29 Ιουλίου 2015

ΨΗΑΛΑ Η ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ Η ΖΗΤΗΣΗ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ ΤΟ 2016

Τα περιθώρια ανόδου τόσο των τιµών όσο και της ζήτησης του ελαιολάδου έως το 2017 µετά και την πρόσφατη άνοδο των τιµών του προϊόντος πάνω από 75% τη φετινή εµπορική σεζόν, µελετά ο οικονοµικός αναλυτήςΒίτο Μαρτιέλι, της επενδυτικής τράπεζας Rabobank. Συγκεκριµένα, ο Βιτέλι αναγνωρίζει το ελαιόλαδο, ως κορυφαίο αγαθό υψηλής ποιότητας, που θα γνωρίσει ισχυρή ζήτηση λόγω των θετικών επιδράσεών του στην υγεία και των διαφηµιστικών εκστρατειών που έχουν λάβει χώρα τελευταία κάνοντάς το ευρύτερα γνωστό.
Ευκαρία για Ελλάδα-Τυνησία
Ωστόσο, στις κύριες παραγωγικές χώρες, ήτοι Ισπανία και Ιταλία, η παραγωγή λόγω εξαιρετικών συνθηκών (ξηρασία, βροχοπτώσεις, ασθένειες) έχει µειωθεί κατακόρυφα αφήνοντας έτσι περιθώρια στις άλλες µεγάλες παραγωγούς της Μεσογείου να αναδειχτούν. Ο λόγος για την Ελλάδα και την Τυνησία, οι οποίες είχαν φέτος καλές αποδόσεις και παραγωγή.
Κοντά στα 4 ευρώ
Το Μάιο του 2014 οι διεθνείς τιµές για τον υγρό χρυσό ήταν περίπου 2.000 ευρώ ο τόνος. Τώρα, οι διεθνείς τιµές είναι αυξηµένες κατά 75% στα 3.590 ευρώ ο τόνος ή κατά 45% στα 3.900 δολάρια ο τόνος. Αυτήν την εβδοµάδα, οι τιµές για το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο στην ισπανική αγορά πλησιάζουν τα 4 ευρώ το κιλό, φτάνοντας τα 3,74 ευρώ το κιλό. Για το παρθένο ελαιόλαδο οι τιµές είναι στα 3,56 ευρώ το κιλό και για τους βιοµηχανικούς άσους στα 3,36 ευρώ το κιλό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages