H πρώτη Αριστερή κυβέρνηση είτε υποστηρίζεται από Αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

H πρώτη Αριστερή κυβέρνηση είτε υποστηρίζεται από Αριστερούς βουλευτές, είτε πέφτει

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση βρίσκονται σήμερα σε ένα σημείο καμπής, τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την έναρξη της ομιλίας τους στην Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε ότι μετά από έξι μηνες σκληρής διαπραγμάτευσης σήμερα είμαστε μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα: Να κάνουμε μια τακτική υποχώρηση ή να προχωρήσουμε μπροστά σε έναν συμβιβασμό που δεν είναι αυτός που είχαμε ονειρευτεί και σχεδιάσει, αλλά μια δύσκολη επιλογή, την οποία αναγκαστήκαμε να κάνουμε. Υπεραμυνόμενος των ενεργειών της κυβέρνησης, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι τυπικά είχαμε την ελευθερία να επιλέξουμε μόνοι μας αν θα αποδεχθουμε τις προτάσεις των δανειστών ή αν θα επιλέξουμε μόνοι μας την καταστροφή μας. Όπως είπε, φαινομενικά είχαμε επιλογή, αλλά ουσιαστικά αναγκαστήκαμε να πάρουμε δύσκολες αποφάσεις, τις θέτουμε στην κρίση της κοινωνίας και της Κ.Ε. Ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι σήμερα έχουμε χρέος να πούμε την άποψή μας καθαρά και έντιμα και να εξηγήσουμε ποιες είναι οι επιλογές που είχαμε και ποιες οι επιλογές που έχουμε.
Σημείωσε ότι υπήρχε η επιλογή ενός δύσκολου συμβαβασμού ή η επιλογή μιας άτακτης χρεοκοπίας, «που προφανώς δεν αποτελεί επιλογή κανενός σε αυτήν την αίθουσα». Εξάλλου, απέρριψε τα περί μετάλλαξης του κόμματος και μίλησε για κάποιους που «θεωρούν ότι από τη μια μέρα στην άλλη η πλειοψηφία του κόμματος, της ΚΟ, η κυβέρνηση υπέστησαν μια ολοκληρωτική μετάλλαξη και αποφάσισαν να ασπαστούν την λογική της ευρωπαϊκής σοσιαλδημοκρατίας ότι αποφασίσαμε να ασπαστούμε έστω και εξ ανάγκης τον νεοφιλελευθερισμό».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages