ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΖΩΗΡΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΗΜΕΡΟ ΜΕΛΙΣΣΟΚΟΜΙΑΣ

Με έντονο ενδιαφέρον από επαγγελματίες και ερασιτέχνες μελισσοκόμους ξεκίνησε χθες το πρωί στις σύγχρονες εγκαταστάσεις του Κέντρου ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας το τριήμερο ταχύρρυθμο εκπαιδευτικό σεμινάριο μελισσοκομίας. Μελισσοκόμοι από την Τριφυλία και την ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, αλλά και από γειτονικούς νομούς, έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τους εχθρούς και τις ασθένειες των μελισσών, τους τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισής τους (συμβατικές και εναλλακτικές μορφές αντιμετώπισης), για τις μεθόδους εντατικής εκμετάλλευσης μελισσοσμηνών, για την πιστοποίηση μελισσοκομικών προϊόντων (ΠΟΠ, ΠΓΕ), για την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, όπως και για μια σειρά ζητήματα που θέτουν οι ίδιοι σχετικά με την τυποποίηση, την εμπορία και το μάρκετινγκ των προϊόντων μελιού, για τα σπουδαιότερα μελισσοκομικά φυτά, καθώς και τον τρόπο παραγωγής προϊόντων κυψέλης.
Την εκπαίδευση κάνει η γεωπόνος Μαρία Μπίστη, η οποία έχει μεγάλη εμπειρία σε θέματα μελισσοκομίας, καθώς έχει εργαστεί επί σειρά ετών στο Τμήμα Μελισσοκομίας της ΠΑΣΕΓΕΣ. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως με το σεμινάριο αυτό ολοκληρώνεται ο κύκλος των εκπαιδευτικών σεμιναρίων που το Κέντρο ΔΗΜΗΤΡΑ Κυπαρισσίας έχει αναλάβει σε Αρκαδία, Καλαμάτα και αυτές τις μέρες στην Κυπαρισσία! Σε δηλώσεις της στο «Θ», η κα Μαρία Μπίστη τόνισε: «Ελπίζουμε οι μελισσοκόμοι μας να πάρουν κάτι αυτό το τριήμερο, να βελτιώσουν τις γνώσεις τους, να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις, να ενημερωθούν για ό,τι πιο τελευταίο υπάρχει στη μελισσοκομία και, γενικά, να κάνουμε άλλο ένα βήμα! Το μέλι είναι ένα προϊόν που έχει τεράστιες προοπτικές και στην Ελλάδα και στην Ε.Ε. και στην παγκόσμια αγορά, βέβαια, και ευχόμαστε καλύτερη οργάνωση και προσοχή, να προσέξουμε λίγο την προώθηση, γιατι ποιοτικά είναι πολύ καλό και έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια. Ελπίζουμε να κερδίζουμε όλο και καλύτερη θέση στην αγορά!».
Του Ηλία Γιαννόπουλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages