OI ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΟΒΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015

OI ΤΡΙΦΥΛΙΟΙ ΚΑΙ ΜΕΣΣΗΝΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΜΕ ΦΟΒΟ

Το σύνολο των φορολογικών κι άλλων οφειλών τους πλήρωσαν τις προηγούμενες ημέρες πολλοί Μεσσήνιοι, φοβούμενοι το ενδεχόμενο κουρέματος καταθέσεων κατά τη διάρκεια του capital control. Κάτι που συνέβη σε ολόκληρη την Ελλάδα, κι αυτό είχε ως αποτέλεσμα, όπως παραδέχονται και τα οικονομικά επιτελεία της κυβέρνησης, να αυξηθούν σημαντικά τα κρατικά έσοδα.
Αρκετοί πάλι κατέφυγαν σε καταστήματα και προχώρησαν σε μεγάλες αγορές ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
Όπως εξήγησε ο φοροτεχνικός Παύλος Κρανιώτης, είναι η μόνη κίνηση που παρατηρήθηκε τις δύο πρώτες εβδομάδες με κλειστές τράπεζες.

Πλήρωσαν όλους τους φόρους
Σε σύνολο 6 εκατομμυρίων φορολογικών δηλώσεων, μέχρι στιγμής έχουν υποβληθεί περίπου 3 εκατομμύρια, σημείωσε ο κ. Κρανιώτης: «Από τις 29 Ιουνίου που εφαρμόσθηκε capital control, ο κόσμος, φοβούμενος πολλά, εξαφανίσθηκε. Στα λογιστικά γραφεία δεν πατούσε κανείς. Άρχισαν πάλι να εμφανίζονται από τη Δευτέρα που μας πέρασε και μετά. Για δύο εβδομάδες τα πάντα ήταν νεκρά. Το μόνο  που κινήθηκε ήταν οι ρυθμίσεις, οι οποίες έληξαν 15 Ιουλίου. Ήταν η τελευταία παράταση που είχε δοθεί. Περιμέναμε και νέα παράταση, αλλά επειδή η τρόικα είχε πει ότι μπορεί να την πάρουν και πίσω τη ρύθμιση, ο κόσμος φοβήθηκε. Έτσι πολλοί μας ζητούσαν να τους τυπώσουμε ταυτότητα οφειλής για τα χρέη τους ή να τους κάνουμε ρύθμιση ή να καταθέσουμε τη φορολογική δήλωση όσοι είχαν πολύ φόρο, ώστε να πάνε να πληρώσουν, φοβούμενοι κούρεμα καταθέσεων. Πολύς κόσμος πλήρωσε όλους τους φόρους του, ΤΕΒΕ, IKA και ό,τι άλλο μπορούσε, μεταφέροντας χρήματα με e-banking. Μάλιστα, το υπουργείο Οικονομικών έχει μείνει έκπληκτο, διότι τα έσοδα τον Ιούλιο αυξήθηκαν κατακόρυφα. Αυτό ήταν το οξύμωρο των ημερών αυτών», σχολίασε ο κ. Κρανιώτης.
Δυσβάσταχτα για επαγγελματίες
Στη ρύθμιση που έληξε στις 15 Ιουλίου, ανταποκρίθηκαν πολλοί φορολογούμενοι και ο κ. Κρανιώτης πρόσθεσε: «Ήταν μια ρύθμιση με πολλά πλεονεκτήματα. Τώρα το ζήτημα είναι πώς ο κόσμος θα μπορέσει να ανταποκριθεί στις δόσεις, γιατί για να συνεχισθεί η ρύθμιση, πρέπει κάθε μήνα να καταβάλεις τη δόση και ταυτόχρονα να καταβάλεις τα τρέχοντα. Αναλογιζόμενοι ότι τώρα έρχεται ο φόρος εισοδήματος, που θα είναι αρκετά δυσβάσταχτος, ειδικά για τους επαγγελματίες, όπως και ο ΕΝΦΙΑ, που θα ισχύσει και για φέτος, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο φόρος είναι πολύ μεγάλος για τους επαγγελματίες. Ακόμα και να μην είχαν κέρδη, γιατί πολλές επιχειρήσεις το 2014 ήταν ζημιογόνες, τους πιάνουν τα τεκμήρια. Δηλαδή, ένας άγαμος μόνο για τον εαυτό του έχει τεκμήριο 3.000 ευρώ, αν έχει ένα σπίτι 50 τ.μ., έχει άλλα 2.000 ευρώ τεκμήριο κι αν έχει κι ένα αυτοκίνητο, είναι 4.000 ευρώ τεκμήριο. Έχει ήδη φτάσει στα 9.000 -10.000 ευρώ. Στα 10.000 ευρώ έχει φόρο από μηδενική βάση στα 26%. Δηλαδή, θα έχει φόρο 2.600 ευρώ, συν την προκαταβολή 55%, τότε πρέπει να πληρώσει 4.030 ευρώ, συν 650 ευρώ τέλος επιτηδεύματος, φτάνουμε στα 4.680 ευρώ. Άρα και να μη δηλώσει ούτε ένα ευρώ κέρδος, στα 10.000 ευρώ με τα τεκμήρια καλείται να πληρώσει 4.680 ευρώ σε 3 δόσεις, με την πρώτη τέλος Ιουλίου, τη δεύτερη τέλος Σεπτεμβρίου και την τρίτη τέλος Νοεμβρίου».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages