ΛΑΜΠΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

ΛΑΜΠΡΑ ΤΑ ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΟΝΕΡΟΥ ΜΕ ΕΚΘΕΣΗ ΙΣΤΟΡΙΚΩΝ ΚΕΙΜΗΛΙΩΝ

ΤΑ εγκαίνια του νέου Πολιτιστικού κέντρου Καλονερού πραγματοποιήθηκαν με εξαιρετική επιτυχία στο τουριστικό συνοικισμό της περιοχής από τον Σύλλογο Απανταχού Καλονεριτών σε διαμορφωμένο κτίριο του σιδηροδρόμου που θα αποτελέσει πολιτιστική όαση για τη περιοχή, ενώ στους χώρους του για πρώτη φορά λειτούργησε το διήμερο Έκθεση παραδοσιακών κειμηλίων και αντικειμένων από την εποχή του 1821.
Καλωσορίζοντας τους επισήμους και το κοινό ο Πρόεδρος του Συλλόγου Καλονεριτών Δημήτρης Παπακωνσταντόπουλος τόνισε ότι τα κτίρια αυτά αποτελούν αυτοτελή πολιτιστικά γεγονότα αποτελώντας την ιστορία της Ελλάδος αφού ο σιδηρόδρομος είναι κομμάτι της ιστορίας μας ενώ προσβλέπει στην ανάδειξη του χώρου με δημιουργία Μουσείου του ΟΣΕ καθώς όλα τα υλικά με στόχο να γίνει ανάπλαση του χώρου. Επίσης είπε ότι τα κτίρια κατασκευάστηκαν το 1870 με ιδιαίτερη τεχνοτροπία στους δρόμους του τρένου οι Έλληνες εναπόθεταν την αγωνία και τους κόπους των ανθρώπων της εποχής εκείνης. Παράλληλα για την έκθεση ιστορικών κειμηλίων επισήμανε ότι ήταν συμβατή με την διαχρονική ιστορία του χώρου με κειμήλια του Έθνους η οποία απαριθμεί κειμήλια από το 1495 μέχρι το 1890. Υπογράμμισε ότι στους δύσκολους καιρούς που ζούμε πρέπει να αναζητήσουμε μέσα από την ιστορία μας τα ευγενή στοιχεία του Ελληνικού πολιτισμού και να πάρουμε ανάσες για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και για αυτό οι συλλογοί μας χρειάζονται πολιτισμό και φως.
ΠΥΡΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΙΠΕ Ο ΚΑΤΣΙΒΕΛΑΣ
Οι σύλλογοι είναι λουλούδια που πρέπει να ανθίσουν για αυτό θα στηριχθούν παρά τις δυσκολίες από το Δήμο τόνισε στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Τριφυλίας λέγοντας ότι γοητεύεται από ανθρώπους με φιλοδοξίες που ξεπερνούν την καθημερινότητα. Ο κ. Κατσίβελας έκανε αναφορά στη θέση του Δήμου να αναδειχθούν τα πολιτιστικά μνημεία ζητώντας τη συνεργασία όλων ενώ υπενθύμισε ότι υπάρχει κουβέντα από την Περιφέρεια για επαναλειτουργία του τρένου σε ενιαίο επίπεδο. Τέλος έκανε αναφορά στη στρατηγική του Δήμου μέσα από τη Κοινωφελή επιχείρηση προβάλλοντας τα σημεία αναφοράς του Δήμου ώστε να αποτελέσουν το μέλλον της τουριστικής προόδου στο τόπο μας αλλά ζήτησε συνεργασία σε όλα τα επίπεδα. Αναφορά για την ιστορία του συλλόγου και το όραμά του ανέλυσε ο Αντιπρόεδρος Κώστας Νασόπουλος με επίκαιρο λόγο....Στην εκδήλωση εκτός από την έκθεση του κ. Κατσαμπάνη από το Δώριο παρέστησαν αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι τοπικών και ευρύτερων συλλόγων και από την Ομοσπονδία τριφυλιακών σωματείων, αλλά και πλήθος κόσμου. Η βραδιά έκλεισε με μελωδίες από το συγκρότημα του Tάσου ΓΚρούς, Ευαγγελίας Τσιάρα. 
ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages