ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΠΕΤΡΑΚΟ ΚΑΙ ΒΟΥΔΟΥΡΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Ενημέρωση με αρκετό ενδιαφέρον από φορείς πραγματοποιήθηκε στην Κυπαρισσία για το σχέδιο προεδρικού διατάγματος, σχετικά με τη δημιουργία εθνικού πάρκου στον Κυπαρισσιακό κόλπο.
Η ενημέρωση διεξήχθη στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ .Τριφυλίας από το Θ. Πετράκο, βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Μεσσηνίας και το Ν. Βουδούρη, επικεφαλή της Ρ.Α.ΚΙ. Τριφυλίας. Ο κ. Πετράκος ανέλυσε τις παραμέτρους αλλά και τις προθέσεις της Κυβέρνησης για το επικείμενο σχέδιο ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή καταθέτοντας δύο σενάρια ώστε να εγκριθεί το Προεδρικό διάταγμα. Πρώτο να υποστεί αλλαγές στην εφαρμογή του περιφερειακού πάρκου ενοποιώντας τις περιοχές προστασίας από τη περιοχή της Ελαίας ως το ρέμα Μπραζέρι στο πυρήνα της Natura 2000 χωρίς να υπάρχουν λωρίδες οικιστικής ανάπτυξης ώστε να εισαχθεί στο ΣΤΕ. Η πρόταση είναι θετική καθώς έχει γίνει η διαβούλευση και μπορεί με βάση την νομολογία να προχωρήσει βάση των περιβαλλοντικών όρων προστατεύοντας πιο αυστηρά κριτήρια προστασία της φύσης αλλά με κανόνες για ανάπτυξη. Η δεύτερη πρόταση αφορά το Εθνικό πάρκο που θα περιλαμβάνει τη περιοχή των αμμοθινών με τις ζώνες ωοτοκίας και οι υπόλοιπες περιοχές να θεωρούνται ζώνες ρύθμισης του Εθνικού πάρκου για κατοικίες αλλά και αγροτουρισμό. Η ζώνη αυτή θα αφορά τη περιοχή Ελαίας ως τη περιοχή Μπραζέρι με συγκεκριμένες συμβατές δράσεις που δεν θα αλλοιώνουν το περιβάλλον αλλά κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα έχει συμβατότητα με το ΣΤΕ.
Ο κ. Νώντας Βουδούρης από την πλευρά του έκανε αναφορά στην γεωμορφολογία του εδάφους μαζί με την σημερινή κατάσταση εκφράζοντας την άποψη ότι δεν πρέπει να θιγεί ο πολεοδομικός ιστός από το Καλονερό μέχρι το λιμάνι της Κυπαρισσίας ώστε να μην μπει φρένο στην ανάπτυξη της περιοχής. Εξήγησε ότι οι αρμόδιες αρχές ακολουθούν πιστά το γράμμα του Νόμου που όμως επιδέχεται μέριμνα περιβαλλοντικής προστασίας ενώ αντέκρουσε θέσεις αξιωματούχων του Δήμου που δεν κινούνται στην κατεύθυνση της τάσης που υπάρχουν στα ανώτατα δικαστήρια της χώρας, λέγοντας ότι θα είναι νίκη η εξαίρεση από το ρέμα μπραζέρι μέχρι την Κυπαρισσία.
 ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages