Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ; - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 19 Ιουλίου 2015

Η ΕΛΠΙΔΑ ΕΦΥΓΕ, ΑΛΛΑ ΤΟ ΕΥΡΩ ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ;

Απογοήτευση, προβληματισμός, ανασφάλεια και στενοχώρια είναι μερικά μόνο από τα συναισθήματα που διακατέχουν τους Έλληνες τις τελευταίες ημέρες.
Είναι γεγονός ότι οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ περίμεναν κάτι διαφορετικό από μια αριστερή κυβέρνηση, δικαίως πάντα, αφού επί 40 χρόνια «είχαν χορτάσει» μέτρα, ψεύτικες υποσχέσεις και αδικίες.
Όλα αυτά που περίμεναν, ωστόσο, τελείωσαν άδοξα το πρωί της Δευτέρας. Ο Αλέξης Τσίπρας, ύστερα από 18 ώρες διαβουλεύσεων, βγήκε και δήλωσε ότι υπήρξε συμφωνία, συμφωνία όμως που ουδείς μπορούσε να φανταστεί.
Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι ο πρωθυπουργός πάλεψε και ότι ήθελε να κάνει πράξη τις προεκλογικές του υποσχέσεις, όμως πλέον η προσγείωση είναι ανώμαλη, επώδυνη, αλλά και αναγκαία, αν θέλουμε να μείνει η χώρα μας στο ευρώ.
Εμείς βρεθήκαμε στους δρόμους της Καλαμάτας και μιλήσαμε με κόσμο για να μας πει πώς είδε τα νέα μέτρα. Διαβάστε τι μας είπαν:
 

Ανάργυρος Βλάχος
Στην πορεία θα μπορέσουμε να κρίνουμε τα νέα μέτρα, είναι σίγουρα δύσκολα αλλά πιστεύω ότι για ακόμα μια φορά ο ελληνικός λαός θα τα ξεπεράσει.
Το σίγουρο για εμένα ήταν ότι έπρεπε να μείνουμε στο ευρώ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οπότε πλέον περιμένουμε, άλλωστε και πριν μέτρα αυστηρά είχαμε.
 

Θύμιος Ίτσιος
Δεν έχω δει αναλυτικά τα νέα μέτρα, αυτό που έχω εγώ να πω είναι ότι ο Τσίπρας είναι το μεγαλύτερο λάθος από τη στιγμή κατά την οποία δεν πήγε κατευθείαν στη δραχμή από τις 20 Φεβρουαρίου. Αυτό ήταν το μεγαλύτερο έγκλημα, που παραμείναμε στο ευρώ. Αυτό το νόμισμα εξυπηρετεί μόνο τους κεφαλαιούχους και όχι τους εργάτες, τους συνταξιούχους και τους μικροεπιχειρηματίες. Εγώ ψήφισα τον Τσίπρα, αλλά απογοητεύτηκα.
 

Γιάννης Σισμανίδης
Τα μέτρα που ψηφίζονται σήμερα είναι απλά σαρωτικά. Πλέον η ελπίδα έφυγε και μας βλέπω όλους στη φυλακή. Δε βλέπω τίποτα αισιόδοξο, ενώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να πάνε σε ρήξη.
 

Ηλίας Γιαννακόπουλος
Τα νέα μέτρα είναι πραγματικά χάλια, δεν είναι κατάσταση αυτή που ζούμε. Τώρα, ούτε τα λεφτά μας μπορούμε να πάρουμε. Με αυτά μέτρα θα υποφέρουμε από όλες τις απόψεις, είναι η καταδίκη του κόσμου. Θεωρώ ότι θα ήταν καλύτερο να είχε φτάσει σε ρήξη. Είμαστε υπόδουλοι στους Γερμανούς πλέον, τίποτε άλλο.
 

Βάσω Κουτσουμπού
Με αυτά που θέλουν να μας περάσουν απλά θα μας σκίσουν. Πλέον η μόνη λύση που βλέπω είναι η μετανάστευση. Πριν ανακοινωθούν τα μέτρα ήλπιζα ότι κάτι μπορεί να γίνει, αλλά τελικά χάλια και μόνο χάλια.
 

Κατερίνα Χριστοπούλου
Από το άλλο ενδεχόμενο μου φαίνονται καλύτερα. Βέβαια, σε καμία περίπτωση δεν περίμενα να είναι τόσο σκληρά μέτρα. Πλέον κάνουμε όλοι υπομονή, γιατί τα πράγματα είναι δύσκολα. Πάντως, δεν είμαι αισιόδοξη, καθώς μέχρι πριν από λίγες ημέρες είχα την εντύπωση ότι με την κυβέρνηση που έχουμε δεν θα χρειαζόταν να φτάσουμε μέχρι εδώ. Τελικά, όμως, έφτασε ο κόμπος στο χτένι.
 

Κλαίρη Κουτουμάνου
Πλέον περιμένουμε όλοι να δούμε τα νέα μέτρα, δεν τα έχω διαβάσει ακριβώς, αλλά από ό,τι λένε, είναι πολύ αυστηρά. Βέβαια, ότι θα ήταν έτσι ήταν κάτι που περίμενα, αφού χρωστάμε και πρέπει να πληρώσουμε. Πάντως, γενικά τον επαγγελματία τον έχουν τελειώσει.
 

Γιώργος Πανομήτρος
Η τωρινή κατάσταση είναι δύσκολη. Δεν ξέρουμε τι μπορεί να προκύψει, όλους μας διακατέχει μια αμφιβολία για το μέλλον, ειδικά όσοι έχουν εκκρεμότητες επαγγελματικές ή οικονομικές. Αυτά τα μέτρα είναι δύσκολα και φαντάζομαι ότι κανείς δεν είναι ευχαριστημένος, τουλάχιστον να εφαρμοστούν με σωστό τρόπο.
 

Νικήτας Κωνσταντόπουλος
Είδα τα μέτρα και θεωρώ ότι από το να πάμε στη δραχμή καλά είναι. Είναι δύσκολα σίγουρα, αλλά εάν δε συμφωνούσε ο Τσίπρας και πηγαίναμε στη δραχμή, τότε θα ήταν όλα χειρότερα όπως τα βλέπω εγώ.
Πίστευα ότι θα ήταν πιο εύκολα τα μέτρα, αλλά τελικά ο Σόιμπλε δε μας χωνεύει. Όλα θα πάνε καλά, αρκεί να υπάρχει αγάπη, φιλία και ενότητα.
 

Κυριακή Παπακωνσταντίνου
Με όσα έχω διαβάσει μέχρι σήμερα θεωρώ αυτά τα μέτρα δύσκολα, είναι όμως κάτι που περίμενα, δυστυχώς. Πάντως, σύμφωνα με τη γνώμη μου, δεν πρέπει αυτά να περάσουν από τη Βουλή, αφού θα είναι πολύ επώδυνα για τον κόσμο. Το μόνο που μας μένει και αποτελεί λύση στις δύσκολές στιγμές που περνάμε, είναι η αισιοδοξία. Μακάρι όλα να πάνε καλά.
Από το ΘΑΡΡΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages