ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ Η ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΝΕΙ Ο ΕΜΠΕΙΡΟΣ ΣΩΤ. ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πριν από δύο χρόνια, στις 10 Ιουλίου 2013, σε συνεδρίαση του Τοπικού Συμβουλίου της Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας με θέμα τις Προτάσεις για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα του Δήμου Τριφυλίας, από τη θέση του συμβούλου της Αντιπολίτευσης, κατέθεσα Υπόμνημα με συγκεκριμένες προτάσεις ανά Αναπτυξιακή Προτεραιότητα καθώς και με τις θέσεις μου για την πόλη, τους οικισμούς, τη λειτουργία του Δήμου, την απαξίωση του Τοπικού Συμβουλίου και τα προβλήματα.
Το Υπόμνημά μου αυτό έγινε ΟΜΟΦΩΝΑ αποδεκτό από το Τοπικό Συμβούλιο!
Σήμερα, δύο χρόνια μετά, η κατάσταση στην πόλη, όχι μόνο δεν έχει βελτιωθεί αλλά, αντίθετα, έχει επιδεινωθεί και, αυτό, μόνον όσοι εθελοτυφλούν, δεν το βλέπουν και δεν το παραδέχονται!
Δυστυχώς, αναγκάζομαι να επαναλάβω ότι, η πόλη έχει εγκαταλειφθεί και μόνο χάρη στις πρωτοβουλίες συλλόγων, επαγγελματιών και κατοίκων, κάτι γίνεται. Από το Δήμο, τίποτα! Έδρα του Δήμου Τριφυλίας, κατ’ όνομα είναι μόνο η Κυπαρισσία. Η κατάσταση που επικρατεί στην πόλη είναι χειρότερη σε όλους τους τομείς της καθημερινότητας από όλες τις άλλες Δημοτικές Ενότητες. Αυτή είναι η αλήθεια, αυτή είναι η πραγματικότητα!
Παρά τις διακηρύξεις, τις εξαγγελίες, τις δηλώσεις, τις διαβεβαιώσεις, η καθημερινότητα του πολίτη έχει χειροτερέψει, με ευθύνη και υπαιτιότητα του Δήμου. Οι πολίτες, τα τελευταία χρόνια, με τα αλλεπάλληλα μέτρα, έχουν υποστεί βίαιη ανατροπή στη ζωή τους. Ο Δήμος, που είναι πιο κοντά, άμεσα προσεγγίσιμος στον πολίτη, απ’ ότι το κράτος, οφείλει να είναι δίπλα στον πολίτη. Αλληλέγγυος και αρωγός. Με παρεμβάσεις, έργα και δράσεις να στέκεται στο πλευρό του, για τη ζωή του και την καθημερινότητά του! Αυτός, άλλωστε, είναι ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
Δυστυχώς, στο Δήμο Τριφυλίας και στην πόλη μας, στη Δημοτική Κοινότητα Κυπαρισσίας, ο Δήμος όχι μόνο δεν είναι δίπλα στον πολίτη, αλληλέγγυος και αρωγός, αλλά ακριβώς με τη μέχρι σήμερα εφαρμοζόμενη πολιτική πρακτική και τη λειτουργία του, δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο τη ζωή του πολίτη. Δείτε γύρω σας, στους δρόμους, στις γειτονιές, στους οικισμούς, παντού, την κατάσταση που επικρατεί! Μιλήστε με τους συμπολίτες μας! Ακούστε τι λένε και πόσα «σούρνουν» για τον Δήμο και τη Δημοτική Αρχή!
Τιμώντας στο ακέραιο την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μου, αναγκάζομαι να καταθέσω και σήμερα, ξανά, το Υπόμνημα προτάσεων που είχα καταθέσει το 2013, αφού καμία από αυτές, πέρα από μεγάλα λόγια και κούφιες υποσχέσεις, δεν έχει υλοποιηθεί και ούτε καν, ουσιαστικά και διαδικαστικά, στην πράξη, έχει τεθεί σε προτεραιότητα υλοποίησης. Καταθέτω, ξανά, σήμερα το Υπόμνημα Προτάσεων για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα με τη βαθιά πεποίθηση ότι αυτές συμβάλλουν ουσιαστικά για να γίνει η Κυπαρισσία αυτή που όλοι αξίζουμε και θέλουμε: μια σύγχρονη, όμορφη και ανθρώπινη πόλη! Πόλη που δε θα μας πληγώνει και δε θα την πληγώνουμε, αλλά και για να μη δώσω κανενός είδους άλλοθι στη Δημοτική Αρχή, συνεργώντας στην εγκατάλειψη της πόλης μας! Όλοι κρινόμαστε, από τους συμπολίτες μας, για τις πράξεις και την απραξία μας, και όλοι, να είστε απόλυτα σίγουροι, θα κριθούμε!
***Θεωρώ, δε, αυτονόητο πως, πριν τη συζήτηση, κατάρτιση και ψήφιση του Επιχειρησιακού Προγράμματος του Δήμου Τριφυλίας στο Δημοτικό Συμβούλιο πρέπει να προηγηθεί δημοκρατική, ειλικρινής και ουσιαστική Δημόσια Διαβούλευση με τους συλλόγους, τους φορείς και τους κατοίκους του Δήμου σε ανοιχτή, σε όλους, συνεδρίαση της Επιτροπής Διαβούλευσης.
Σωτήρης Γιαννόπουλος
Τοπικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Κυπαρισσίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages