ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ 23% ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015

ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ: ΑΝΤΙΘΕΤΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΙΒΟΛΗ ΦΠΑ 23% ΣΤΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ

Η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος ζητά από το υπουργείο Παιδείας να βρεθεί άλλο, ισοδύναμο, μέτρο.. Ο προβληματισμός και αγωνία κυριαρχεί στο χώρο των φροντιστηρίων μέσης εκπαίδευσης και ξένων γλωσσών, καθώς σήμερα αναμένεται να προχωρήσει η κυβέρνηση στην επιβολή ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα των εκπαιδευτηρίων αυτών, ψηφίζοντας το δεύτερο νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα μέτρα. Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, Γιάννης Βαφειαδάκης, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για «κοινωνικά άδικο» μέτρο, «αμφιβόλου εισπρακτικού αποτελέσματος», που «αιφνιδίασε» τον κλάδο. Αλλά και από τη μεριά των κέντρων ξένων γλωσσών υπάρχει, επίσης, έντονη δυσαρέσκεια για την επιβολή του φόρου, που από το 0% που ήταν ανέβηκε στο 23%.
«Το μέτρο αυτό μας αποτελειώνει», τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρόσωπος από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Καθηγητών Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών (Europalso).
Η Oλυμπία Κρητικού, πρόεδρος της εξελεγκτικής επιτροπής του ταμείου αρωγής της Europalso, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μας υποχρεώνουν να γίνουμε καταναγκαστικοί εισπράκτορες του κράτους». Όσον αφορά στην τελική οικονομική επιβάρυνση, φαίνεται ότι αυτή θα μεταφερθεί στους πελάτες-γονείς. «Δεν είναι δυνατόν οι ιδιοκτήτες να απορροφήσουν το ΦΠΑ» υπογράμμισε ο κ. Βαφειαδάκης, προσθέτοντας ότι τα περισσότερα φροντιστήρια μέσης εκπαίδευσης είναι μικρά και δε θα μπορέσουν να ανταπεξέλθουν οικονομικά σε αυτή την επιβάρυνση. Την άποψη αυτή συμμερίστηκε και ιδιοκτήτης φροντιστηρίου, ο οποίος μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ανέφερε χαρακτηριστικά: «Δε θα απορροφήσει κανείς το ΦΠΑ. Θα μετακυλιστούν στους γονείς οι επιβαρύνσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages