ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΑΝΘΗΣΗ ΤΩΝ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΩΝ ΣΤΗΝ ΤΡΙΦΥΛΙΑ

ΤΕΡΑΣΤΙΑ άνθηση της λειτουργίας των θερμοκηπίων καταγράφεται τα τελευταία χρόνια στην Τριφυλία. Η αύξηση της καλλιέργειας στα θερμοκήπια έφτασε τα 3.000 στρέμματα, ενώ οι τελευταίες επενδύσεις, που έγιναν μέσω επιχειρησιακών προγραμμάτων το 2016, έφτασαν τα 16 εκατομμύρια ευρώ και ολοκληρώθηκαν περίπου 70 επενδυτικά σχέδια. Για αυτόν τον λόγο, οι υπάρχουσες μονάδες θεωρούνται πλήρεις στον τομέα των τεχνικών υποδομών. 
Ο προϊστάμενος της ΔΑΟΚ Τριφυλίας, Αντώνης Παρασκευόπουλος, αναφερόμενος στις περίπου 300 θερμοκηπιακές μονάδες που συνολικά λειτουργούν στην περιοχή, επισημαίνει σε δήλωσή του στο περιοδικό "Ύπαιθρος" ότι «η υποστήριξη των μονάδων αυτών με νέες τεχνολογίες και την ανάλογη τεχνική υποδομή είναι μία υπόθεση που έχει αρχίσει από το 2016 και το αποτέλεσμα είναι να έχουν πλέον τη δυνατότητα να παράγουν προϊόντα υψηλών προδιαγραφών». Οι μονάδες προς το παρόν λειτουργούν με δυνατότητα να παράγουν δύο φορές τον χρόνο, αφού η πρώτη καλλιέργεια αρχίζει τον Ιανουάριο και ολοκληρώνεται στα τέλη Ιουνίου με μέσα Ιουλίου. 
Η δεύτερη καλλιέργεια αρχίζει τον Αύγουστο και ολοκληρώνεται στα τέλη του χρόνου. Το κόστος, η χρηματοδότηση και η διαδικασία για την κατασκευή θερμοκηπίου αποτελούν βασικούς παράγοντες επενδύσεων, όπως έχει δηλώσει εξάλλου στο kyparissianews.com πρόσφατα. Οι δύο βασικές καλλιέργειες για την περιοχή παραμένουν η ντομάτα, που καλλιεργείται στο 30% της καλλιεργήσιμης έκτασης, αλλά και το αγγούρι που καλύπτει άλλο ένα 30% στην καλλιέργεια. Στα υπόλοιπα θερμοκήπια, καλλιεργούνται κάθε χρόνο πιπεριά, φασόλι, κολοκύθι, καρπούζι και πεπόνι. Επιμέλεια ΓΙΑΝ. ΜΠ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages