O ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2018

O ΔΗΜ. ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ

Το Ελληνικό Τμήμα της international Poliki Assiociation(ΙΡΑ)  Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, στις 22-02-2018 στο Αμφιθέατρο του Δήμου Αθηναίων (Αίθουσα Αντώνη Τρίτση ), Οργάνωσε Εσπερίδα , με Θέμα « Καθήκον -Εθελοντισμός -Κοινωνική προσφορά των Αστυνομικών « ,με την ευκαιρία  παρουσίασης του Νέου Ημερολογίου  (2018 )που είναι  αφιερωμένο , στη προσφορά της Αστυνομίας στη Κοινωνία.
Μίλησαν, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ.  Δημήτριος Αναγνωστάκης με Θέμα «Ο Έλληνας Αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι»,Ο Πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού», κ. Κωσταντίνος Γιαννόπουλος με Θέμα «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός, ως στάση ζωής» και ο κ. Σπύρος Κόντογλου Αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων της Διεθνούς Ένωσης Αστυνομικών, με Θέμα «Η προσφορά του Έλληνα Αστυνομικού στη Κοινωνία».
Το συντονισμό των Ομιλητών και την παρουσίασή τους, με υποδειγματικό  δεοντολογικό τρόπο είχε ο επί Σαράντα Χρόνια Αστυνομικός ρεπόρτερ, Δημοσιογράφος και πρώην Πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, κ Πάνος Σομπολος.
Ο Πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της ΙΡΑ, Στρατηγός ε.α. της ΕΛ.ΑΣ κ. Ιωάννης Καραπατάκης  στη προλόγισή του, αναφέρθηκε στις δραστηριότητες της, κατά το προηγούμενο χρόνο και ανέλυσε τη συνεχή και αδιάλειπτη κοινωνική προσφορά των Μελών της,καθώς και του συνόλου του Προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας σε τομείς φυλανθρωπικού Χαρακτήρα,με την Οργάνωση Ποδοσφαιρικών Συναντήσεων και τουρνουά Μπάσκετ,για τη στήριξη ανθρώπων που είχαν οικονομική ανάγκη.
Την Ενίσχυση τού «Χαμόγελου του Παιδιού»,των Παιδικών Χωριών SOS ,της UΝΙCF,του Make a Nish και άλλων ιδρυμάτων .
Όπως τόνισε σε δήλωσή του ο συνεργάτης μας κ. Δημήτριος Μητρόπουλος Αντιστ/γος ε.α. Επίτιμος Υπαρχηγός της Ε Λ. Α Σ. "Η Διεθνής Ένωση Αστυνομικών (International Poliki Association ) Ι Ρ Α, είναι ανεξάρτητος Οργανισμός, που αποτελείται από Αστυνομικούς από όλο τον κόσμο, Απόστρατους και εν Ενεργεία.Δεν κάνει διακρίσεις σε βαθμό , φύλο, εθνικότητα και φυλή.
Σκοπός της Ένωσης είναι να δημιουργήσει δεσμούς φιλίας και την προώθηση της Διεθνούς Συνεργασίας,μεταξύ των Αστυνομικών όλου του κόσμου. Ιδρύθηκε την1-1-1950 .
Η Ένωση αριθμεί περισσότερα από 420.000 μέλη σε 64 χώρες του Κόσμου και είναι Σύμβουλος στο Οικονομικό και κοινωνικό Συμβούλιο του Ο Η Ε και του Συμβουλίου της Ευρώπης.
Τα Κεντρικά Γραφεία της Οργάνωσης , βρίσκονται στο Νότιγχαμ της Μεγάλης Βρεττανίας.
Συμμετέχω στις Εκδηλώσεις που οργανώνει το Ελληνικό Τμήμα της Ι Ρ Α και γι’αυτό συγχαίρω τον Πρόεδρο και όλα τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου,γιατί παρουσιάζουν στη Κοινωνία ,το Ανθρώπινο Πρόσωπο του Έλληνα Αστυνομικού,ο οποίος μοχθεί καθημερινά, για την Πρόληψη και Καταστολή της Εγκληματικότητας, όπως ορίζει το Σύνταγμα και οι Νόμοι, για μια Κοινωνία που οι Πολίτες να απολαμβάνουν , τα Ατομικά και Κοινωνικά Δικαιώματά τους."
ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΘΛΟΝΤΙΣΜΟ
Μια μέρα νωρίτερα στο αμφιθέατρο “ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ” του πνευματικού κέντρου Δήμου Αθηναίων, το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικώ παρουσίασε και το επιτοίχιο ημερολόγιό του, ενώ Κεντρικό θέμα της εκδήλωσης ήταν :“Καθήκον, εθελοντισμός, κοινωνική προσφορά των αστυνομικών, μια σχέση αμφίδρομη”.
Την εμπεριστατωμένη και πολύ κατατοπιστική παρουσίαση του ημερολογίου έκανε ο αρμόδιος Δημοσίων Σχέσεων και υπεύθυνος εκδόσεων της Ένωσής μας κ. Σπύρος Φώτογλου , ο οποίος περιδιάβηκε με γλαφυρότητα όλες τις σελίδες του ημερολογίου, δίνοντας περιληπτικά το περιεχόμενό τους, αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία αυτής της έκδοσης που φιλοξενεί στις σελίδες της πλουσιότατο, πρωτότυπο, ποικίλο και σπουδαίο υλικό για τις δράσεις και το έργο μας.
Ο Πρόεδρος κ. Ιωάννης Καραπατάκης, τόνισε την προσφορά της ΙΡΑ τόσο στα μέλη και στους συναδέλφους μας, όσο και στην κοινωνία, δια της μεθοδικής και αδιάκοπης προσπάθειας που καταβάλουν οι εθελοντές μας, διοργανώνοντας δράσεις και εκδηλώσεις κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, αυτοτελώς αλλά και σε συνεργασία με καταξιωμένους στην κοινωνία φορείς και οργανισμούς.
Συντονιστής της ημερίδας ήταν ο καταξιωμένος δημοσιογράφος κ. Πάνος Σόμπολος.
Εισηγητές της εκδήλωσης ήταν: ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Δημήτριος Αναγνωστάκης o οποίος ανέπτυξε το θέμα: «Ο Έλληνας αστυνομικός, θέση και στάση στο κοινωνικό γίγνεσθαι» και ο Πρόεδρος του οργανισμού “ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ” κ. Κώστας Γιαννόπουλος o οποίος εισηγήθηκε το θέμα: «Αλληλεγγύη και Εθελοντισμός ως στάση ζωής».
Αμφότεροι οι ομιλητές αναφέρθηκαν στο σπουδαίο έργο που επιτελεί η Ένωσή μας, ως φορέας, αλλά και οι Έλληνες Αστυνομικοί, οι οποίοι –στην πλειονότητα τους- αφοσιωμένοι στο λειτούργημα που επιτελούν, υπερβαίνουν πολλές φορές εαυτούς προσφέροντας τεράστιες υπηρεσίες , συνεισφέροντας σημαντικά στην ομαλή λειτουργία του κράτους και στην εμπέδωση του αισθήματος ασφάλειας.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: η Γενική Επιθεωρήτρια Αστυνομίας Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων Αντιστράτηγος κα Ζαχαρούλα Τσιριγώτη, ο Προϊστάμενος Κλάδου Διοικητικής Υποστήριξης και Ανθρώπινου Δυναμικού, Υποστράτηγος κ. Ανδρέας Δασκαλάκης , ο επίτιμος Υπαρχηγός Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος εα κ. Δημήτριος Μητρόπουλος, , ο Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αστυνομικών Αθηνών κ. Ιωάννης Σκλάβος, ο Πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος κ. Γεώργιος Τζατζάκης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Αστυν/κών Υπαλλήλων Λασιθίου κ. Γεώργιος Καρτσάκης, Πρόεδροι των Τοπικών Διοικήσεων Αιτωλίας, Ευρυτανίας, Ημαθίας, Κικλίς, Λάρισας, Πρέβεζας, Ροδόπης, Τρικάλων και τα μέλη της Εξελεγκτικής Επιτροπής κκ. Απόστολος Σπυράκος, Βασίλειος Γιαννακόπουλος και Αναστάσιος Παπαμιχαήλ, ο Νομικός Σύμβουλος της ένωσής μας κ. Περικλής Δουβίτσας, η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συνδέσμου Φίλων Αστυνομίας κα Γιώτα Λουρίδα και ο Αντιπρόεδρος κ. Αναστάσιος Μεσσήνης.
Επιμέλεια ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΠΟΖΙΚΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages