ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- Το πολιτικό παραμύθι για την κακοτυχία της Τριφυλίας να τελειώνει - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Δευτέρα 26 Φεβρουαρίου 2018

ΤΡΙΦΥΛΙΑΚΑ ΚΑΙ ΑΙΧΜΗΡΑ- Το πολιτικό παραμύθι για την κακοτυχία της Τριφυλίας να τελειώνει

  
       ΓΡΑΦΕΙ και σχολιάζει ο Γιάννης ΜΠΟΖΙΚΑΣ
@ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΟ: Ανάπτυξη ακούμε αλλά ανάπτυξη δεν βλέπουμε το κυριότερο πρόβλημα για την χώρα μας αλλά κυρίως για το μέλλον του τόπου μας. Αγκάθι πάγιο αποτελεί η αστυφιλία γεμίζοντας τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδος με κόσμο και αποτρέποντας την περιφέρεια να αναπτυχθεί. Σταδιακά η περίφημη αποκέντρωση πήγε περίπατο όπως περίπατο πήγαν τόσο κονδύλια από τόσα ευρωπαϊκά προγράμματα.
@ Προτάσεις και θέσεις για το αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου που διεξάγεται thn Δευτέρα και Τρίτη υπέβαλαν μεταξύ άλλων φορείς στο νομό μας όπως το Επιμελητήριο ή Ομοσπονδία συλλόγων καθώς επίσης και οι δήμοι του νομού μας προτάσεις όμως ελάχιστα ιεραρχημένες χωρίς έναν συγκεκριμένο αναπτυξιακό η στρατηγικό σχεδιασμό.
@ Το μεγάλο ωστόσο ζήτημα της Τριφυλίας δεν είναι άλλο από το περίφημο πολιτικό παραμύθι χρόνια τώρα ότι τάχα για την κακοτυχία της Τριφυλίας ευθύνεται η Καλαμάτα. Μια πολιτκή καραμέλα που πιπιλίζεται για την υφαρπαγή μικροπολιτικών συμφερόντων που οδηγούν σε εκτροχιασμό της πολιτικής ζωής του τόπου..
@ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΑΝΥΠΑΡΞΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΩΝ ΕΞΑΓΓΕΛΙΩΝ: Είναι νωπές οι μνήμες από τους γκόρτσους της εξουσίας διαιωνίζοντας αυτή την καραμέλα, με αποτέλεσμα κάποιοι κατάφεραν ουσιαστικά να εξαπατήσουν τους ψηφοφόρους της Τριφυλίας αποδεικνύοντας την αδιαφορία η ελάχιστα την ανικανότητά τους στην επίλυση πολιτικών ζητημάτων.
@ Η Τριφυλία παραμένει ουσιαστικά κενή από υποδομές. Ούτε καν ο δρόμος Καλό νερό Τσάκωνα δεν έχει υλοποιηθεί, ούτε καν το λιμάνι Κυπαρισσίας και το αλιευτικό της Μαραθούπολης, ούτε καν ο δρόμος Φιλιατρά-Γαργαλιάνοι, ούτε καν η ανάδειξη αρχαιολογικών μνημείων και τοποθεσιών.
@ Το σημαντικότερο όμως πρόβλημα όπως έχουμε γράψει πολλές φορές είναι ως υπ αριθμόν ένα η μείωση του αριθμού δημοτικών συμβούλων, με συνέπεια την μείωση του πληθυσμού της Τριφυλίας θέμα το οποίο δυστυχώς αποδεικνύει ότι ο Δήμος Τριφυλίας αποψιλώνεται και κάποιες βαρκούλες αρμενίζουν στον πυλώνα της πολιτικής ανυπαρξίας.
@ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΕΔΙΚΟΥΜΕ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ;Ακόμα και στο περίφημο αναπτυξιακό συνέδριο Πελοποννήσου. που θα μιλήσει ο Περιφερειάρχης και ο πρωθυπουργός...πέταξαν ασύστολα εκτός διαπραγμάτευσης τον Κυπαρισσιακό κόλπο, ζη΄τημα για το οποίο έχουν διεξαχθεί δεκάδες δημοτικά συμβούλια. Ξέχασαν ότι χωρίς Κυπαρισσιακό κόλπο δεν υπάρχει ανάπτυξη αν δεν θεσμοθετηθεί ως Περιφερειακό Πάρκο. Ξέχασαν όμως και την Νεδα, ξέχασαν και τα αρχαιολογικά μνημεία. Ξέχασαν τόσα στρατηγικά πλεονεκτήματα και δυνάμεις που έχουν εγκλωβιστεί στην Τριφυλία. 
@Θα υποστήριζε κανείς ότι σ’ αυτό το τόπο η απαξίωση έχει αποκατασταθεί από ένα χειρότερο υποπροϊόν της πολιτικής. Αυτο που συχνά διατυπώνεται ως ο όρος του μαυρογιαλουρισμού, του ραγιαδισμού και της απύθμενης αδιαφορίας.
@ Του χρόνου, όπως και πριν από πέντε χρόνια,θα δούμε ιλουστρασιόν προεκλογικά φυλλάδια πάλι με τις ίδιες υποσχέσεις πάλι με τις ίδιες καραμέλες πάλι με τις ίδιες ανόητες φράσεις τελικά η Τριφυλία είναι καταδικασμένη αν δεν αλλάξει δρόμο, αν δεν αλλάξει κατεύθυνση να μείνει στην αφάνεια.
@Η ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΒΓΑΖΕΙ ΜΑΤΙ...Όσον αφορά στη θέση και το ρόλο του Δήμου Τριφυλίας στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου, θα μπορούσε κανείς να παρατηρήσει ότι, η ένταξή του στην ευρύτερη αυτή χωρική ενότητα δεν έχει προέλθει από έναν οργανωμένο στρατηγικό σχεδιασμό, αλλά έχει προκύψει ως αποτέλεσμα μιας σειράς μεμονωμένων δράσεων υπό τη μορφή έργων που έχουν εκτελεστεί.
@Γενικά θα λέγαμε ότι η περιοχή του Δήμου Τριφυλίας, μη έχοντας επιλύσει κρίσιμα ζητήματα υποδομών δεν έχει τύχει, βάσει των χρηματοδοτικών ευκαιριών του παρελθόντος, δίκαιης και ισότιμης ένταξης στο ευρύτερο γεωγραφικό, χωρικό και οικονομικό περιβάλλον. Αυτό το τελευταίο δεν είναι δικό μου. Είναι από επίσημη παραδοχή δυστυχώς στην ιστοσελίδα του Δήμου Τριφυλίας...Καλή εβδομάδα και καλό κουράγιο...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages