Νέες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Τρίτη 27 Φεβρουαρίου 2018

Νέες καθυστερήσεις στο έργο της ολοκληρωμένης διαχείρισης

Εγκρίθηκε από το Ελεγκτικό Συνέδριο (5/2/18) η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στον ΦΟΔΣΑ και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου για το έργο της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Πελοπόννησο. Η αντιπεριφερειάρχης κυρία Ντίνα Νικολάκου απαντώντας στον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας κ. Νίκο Πατσαρίνο σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής στις 22/2, ανέφερε ότι δεν υπάρχει κανένα στάδιο καθυστέρησης και ότι ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης την επόμενη εβδομάδα ίσως θα δώσει συγκεκριμένες ημερομηνίες και απαντήσεις. Ωστόσο, πόσο «πράσινο» είναι το φως που έδωσε το Ελεγκτικό στην Προγραμματική Σύμβαση; 
Στη σύμβαση υπάρχουν αλλαγές, που πιθανότατα θα συμβάλουν σε περαιτέρω καθυστέρηση της υπογραφής της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα, η οποία, όπως είχε ανακοινωθεί, θα λάμβανε χώρα στα μέσα του Φεβρουαρίου. Όπως φαίνεται, η ΣΔΙΤ «αλλάζει χέρια», αφού κύριος του έργου θα είναι πλέον ο ΦΟΔΣΑ, δηλαδή οι Δήμοι, και όχι η Περιφέρεια Πελοποννήσου [σ.11 της απόφασης: Σκοπός της προγραμματικής σύμβασης είναι να διευκολυνθεί και διασφαλιστεί η άµεση έναρξη υλοποίησης του ως άνω έργου, για λόγους δηµοσίου συµφέροντος, διαφύλαξης της δηµόσιας υγείας και της αποφυγής επιβολής προστίµων από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έως ότου ο Σύνδεσμος ΦΟΔΣΑ και κύριος του έργου οργανωθεί επαρκώς και διαδεχθεί, ως καθολικός διάδοχος στην ως άνω σύμβαση ΣΔΙΤ, την Περιφέρεια Πελοποννήσου – φορέα υλοποίησης του έργου (άρθρο 1 παρ. 1.2 του σχεδίου σύμβασης)]. 
Η Προγραμματική Σύμβαση ανάμεσα στους Δήμους και στην Περιφέρεια, το κείμενο που πέρασε από τα σαράντα κύματα ώσπου να εγκριθεί, ορίζει ότι οι Δήμοι θα είναι οι κύριοι του έργου, και τους δεσμεύει απόλυτα ως προς τη συμμετοχή τους σε αυτό. Με αυτόν τον τρόπο, η Περιφέρεια Πελοποννήσου -αλλά και ο ανάδοχος του έργου- θα αποφύγουν νέες προσφυγές Δήμων στη Δικαιοσύνη (όπως των Κορινθίων, Άργους-Μυκηνών, Τριπόλεως και Βόρειας Κυνουρίας που απορρίφθηκαν μεν από την Αποκεντρωμένη, αλλά έφεραν σημαντικές καθυστερήσεις).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages