200 υπερήλικες οδηγοί στη Μεσσηνία - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

200 υπερήλικες οδηγοί στη Μεσσηνία

Κενά στη διαδικασία εξετάσεων ηλικιωμένων βρίσκουν οι εκπαιδευτές οδηγών Σε εξέλιξη βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο μια πολύ σημαντική εισαγγελική έρευνα, που αφορά την κατοχή διπλωμάτων οδήγησης από υπερήλικες στη Μεσσηνία. Η έρευνα, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά και ήδη έχουν ταυτοποιηθεί στη Μεσσηνία πάνω από 200 κάτοχοι διπλωμάτων οδήγησης, οι οποίοι έχουν υπερβεί λίγο ή πολύ το 80ό έτος της ηλικίας τους. Η εισαγγελική παραγγελία, εστιάζει στην ικανότητα αυτών των οδηγών στο να συνεχίζουν να οδηγούν και γι’ αυτό έχει ζητηθεί να εξετασθούν όλοι από γιατρούς Νοσοκομείου, προκειμένου να πιστοποιηθεί ότι ορθώς τους έχει ανανεωθεί το δίπλωμα. Μάλιστα, το έναυσμα για να διαταχθεί μια τέτοια έρευνα σε επίπεδο Μεσσηνίας, δεν είναι γνωστό και εγείρει ερωτήματα για τις υπόνοιες ή υποψίες που μπορεί να την προκάλεσαν. Πάντως, η έρευνα, αν και έχει διαταχθεί από το 2017, έρχεται σε απόλυτη εναρμόνιση με τα νέα δεδομένα που εισάγει ο ΚΟΚ για εξετάσεις οδήγησης σε ηλικιωμένους και για τα οποία οι επαγγελματίες εκπαιδευτές οδηγών τηρούν κάποιες επιφυλάξεις. 
Από το 2017 Η προκαταρκτική έρευνα που διατάχθηκε την άνοιξη του 2017 από τον τότε Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Καλαμάτας Δημήτρη Σταύρου, βρίσκεται στα χέρια της Τροχαίας Καλαμάτας, όπου σύμφωνα με πληροφορίες έχουν ταυτοποιηθεί πάνω από 200 υπερήλικες οδηγοί. Με την ολοκλήρωση της έρευνας, πιθανότατα η Εισαγγελία θα αποφασίσει και για το ποια θα είναι τα επόμενα βήματα, καθώς ο κ. Σταύρου με την παραγγελία του είχε ζητήσει νέες ιατρικές εξετάσεις για τους οδηγούς αυτούς, αλλά σε νοσοκομείο. Άλλωστε, με το νέο ΚΟΚ, πλέον οι οδηγοί άνω των 74 ετών καλούνται να περνούν από εξέταση ανά τρία χρόνια και οι άνω των 80 ετών κάθε δύο χρόνια. Παράλληλα, θα συνεχίσουν να είναι απαραίτητα τα πιστοποιητικά παθολόγου και οφθαλμίατρου. 
Οι οδηγοί άνω των 74 χρόνων, σύμφωνα με τον νέο ΚΟΚ, θα πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους αποδεικνύοντας πως και ξέρουν να οδηγούν και να παρκάρουν, αλλά και έχουν τα αντανακλαστικά για σωστή πορεία. Έτσι, το υπουργείο Μεταφορών προσπαθεί να βάλει «φρένο» στους ηλικιωμένους που κυκλοφορούν στους δρόμους και έχουν χάσει τα αντανακλαστικά τους αυξάνοντας τις πιθανότητες πρόκλησης ατυχήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages