ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

ΑΣΚΗΣΕΙΣ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Εκκένωση των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας, αλλά και απεγκλωβισμό ασθενών σε περίπτωση σεισμού, προβλέπει το σενάριο των ασκήσεων ετοιμότητας που θα διεξαχθούν το αμέσως επόμενο διάστημα στα δύο νοσηλευτικά ιδρύματα, σύμφωνα με πληροφορίες του MessiniaLive. Το επιχειρησιακό σχέδιο αφορά καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης όπως σεισμός ή πυρκαγιά, και αποβλέπουν να εκπαιδεύσουν το προσωπικό, ώστε να είναι σε ετοιμότητα και να ανταποκριθεί άψογα και έγκαιρα σε ενδεχόμενο σεισμό ή πυρκαγιά. 
Τα σενάρια που έχουν εκπονηθεί προβλέπουν απεγκλωβισμούς ασθενών σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς και παράλληλα εκκένωση των Νοσοκομείων Η είδηση για την υλοποίηση της άσκησης από το ΕΚΕΠΥ έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση από τη Διοίκηση του Γ.Ν Μεσσηνίας, καθώς αναγνωρίζεται η μέγιστη σημασία της, μιας και βρισκόμαστε σε μια σεισμογενή περιοχή, που έχει καταγράψει υψηλούς σεισμούς στο παρελθόν. Έτσι λοιπόν, σε αυτό το πνεύμα Διοίκηση και Προσωπικό των Νοσοκομείων Καλαμάτας και Κυπαρισσίας έχουν ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες και εργάζονται πάνω στα επιχειρησιακά σχέδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages