Το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας δεν αντιστοιχεί σε ευνομούμενη χώρα - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Το λιντσάρισμα στο κέντρο της Αθήνας δεν αντιστοιχεί σε ευνομούμενη χώρα

Η άρση των περιορισμών στην ανάληψη μετρητών από 1η Οκτωβρίου, αποτελεί μια πολύ σημαντική εξέλιξη για την επαναφορά της ελληνικής οικονομίας στην κανονικότητα, σημείωσε ο Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας στην ΕΡΤ. Σύμφωνα με τον κ. Χαρίτση, η πλήρης επιστροφή της οικονομίας της χώρας σε κανονικούς ρυθμούς θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «με πολύ προσεκτικά βήματα» και προανήγγειλε ότι «θα ακολουθήσουν σταδιακά και άλλες αντίστοιχες πρωτοβουλίες ώστε να υπάρξει πλήρης άρση των capital controls. 
O υπουργός Εσωτερικών δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στον θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου. Με αφορμή νέου βίντεο που έφερε στη δημοσιότητα η Εφημερίδα των Συντακτών, ο κ. Χαρίτσης τόνισε ότι «πρόκειται για μια κατάσταση λιντσαρίσματος στο κέντρο της Αθήνας μέρα μεσημέρι που δεν αντιστοιχεί σε μια ευνομούμενη ευρωπαϊκή χώρα του 21ου αιώνα» και ζήτησε να προχωρήσει η διαδικασία διαλεύκανσης της υπόθεσης και απόδοσης τυχόν ευθυνών. Για το θέμα των συντάξεων, είπε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει καταστήσει σαφές για ποιους λόγους η μείωσή τους που ζητήθηκε από το ΔΝΤ, ώστε να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση «δεν έχει κανένα νόημα και με κοινωνικούς και με δημοσιονομικούς όρους», ενώ τόνισε ότι «το μείζον είναι ότι η κυβέρνηση έχει εκφράσει την πολιτική βούληση να βρεθεί μια λύση η οποία θα αίρει τις συνέπειες αυτού του μέτρου». 
Υπογράμμισε ακόμα ότι το μεγάλο επίτευγμα της ελληνικής πολιτείας, χάρη στη δημιουργία του χρηματοδοτικού μαξιλαριού ασφαλείας, το καλοκαίρι του 2017, είναι ότι σε αυτή τη φάση δεν χρειάζεται να δανειστεί από τις αγορές. Όπως εξήγησε, η μεταβλητότητα και η ανησυχία που υπάρχει στις αγορές για χώρες που έχουν βγει από τα μνημόνια δεν επιτρέπει σε οικονομίες πολύ πιο σταθερές από την Ελλάδα να έχουν πρόσβαση σε αυτές που να είναι βιώσιμες. Στα θέματα του χαρτοφυλακίου του, ο υπουργός Εσωτερικών είπε ότι «πολιτική βούληση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει σε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με ιεράρχηση των αναγκών και με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας», ενώ για συμβασιούχους που έχουν πολυετή προϋπηρεσία όπως στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», διαβεβαίωσε ότι «θα εξαντλήσουμε κάθε δυνατότητα για να εξασφαλίσουμε αυτούς τους ανθρώπους», στο πλαίσιο πάντα του διαγωνισμού για πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Προανήγγειλε, ακόμα, την κάλυψη 118 μόνιμων θέσεων εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού σε μικρούς απομακρυσμένους ορεινούς και νησιωτικούς δήμους, όπου όπως είπε δεν έχουν δει ποτέ μηχανικό ή οικονομολόγο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages