ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΛΙΑΡΗ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2018

ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ Η ΜΕΣΣΗΝΗ-ΠΟΛΙΤΙΚΑ ΧΛΙΑΡΗ Η ΛΙΤΑΝΕΙΑ

ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΗ επισημότητα, η πόλη της Μεσσήνης, υποδέχθηκε χθες το πρωί, τη θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας της Βουλκανιώτισσας, σε ανάμνηση του θαύματος που επιτελέστηκε  τον 17ο αιώνα, οπότε και οι κάτοικοι της περιοχής, σώθηκαν από έναν  θανατηφόρο λιμό. Πλήθος πιστών, εκπρόσωποι φορέων, συλλόγων, έδωσαν δυναμικό παρόν, παρακολουθώντας την υποδοχή και συμμετέχοντας στη λιτάνευση Της εικόνας, στους δρόμους της πόλης, προσκυνώντας τη χάρη Της, στον ιερό μετοχιακό ναό της Ζωοδόχου Πηγής, όπου και εναποτέθηκε για τις οκτώ συνολικά ημέρες. 
Ρεπορτάζ: Γεωργία Αναγνωστοπούλου 
Φέτος, αν και… εκλογική χρονιά, οι εκδηλώσεις, ήταν πιο… λιτές από ποτέ, αφού εκτός από την… κραυγαλέα εξαίρεση του περιφερειάρχη, κανείς δε μίλησε για κάτι άλλο, πέρα από τη σημασία της ημέρας… Ακόμη και ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος, ο οποίος υποδέχθηκε θαυματουργή εικόνα με τον Μεσσήνιο μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων Θεόκλητο, ήταν πολιτικά «ντεφορμέ», καθώς σε αντίθεση με όσα συνηθίζει, δεν έκανε καμία αναφορά σε κανένα ζήτημα, πέραν του θρησκευτικού.
 ΠΟΛΙΤΙΚΑ… «ΝΤΕΦΟΡΜΕ» Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
 «Υποδεχόμαστε, σήμερα, την Παναγία του Βουλκάνου για να μας ενισχύσει και να μας ενδυναμώσει. Στο εικόνισμά της  εναποθέτουμε τα αιτήματά μας, έχοντας πλήρη εμπιστοσύνη στο ιερό πρόσωπό Της», ανέφερε ο κ. Χρυσόστομος, ο οποίος ευχαρίστησε αδελφικά τον κ. Θεόκλητο που προέρχεται από την αδελφότητα της Μονής και έχει υπηρετήσει την Μεγαλόχαρη επί σειρά ετών, για τη χθεσινή και προχθεσινή του παρουσία. Στη σημασία της μεγάλης αυτής γιορτής για την πόλη της Μεσσήνης και όχι μόνο, στάθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Μητρόπολης, Κώστας Ψυχάρης, ο οποίος επικεντρώθηκε στο θαύμα Της Παναγίας, στις αρχές του 17ου αιώνα. «Η Υπεραγία Θεοτόκος, αποτελεί αναμφίβολα το στήριγμα, την παρηγοριά και την ελπίδα του σύγχρονου ανθρώπου. Για το λόγο αυτό, ας την ικετεύσουμε να είναι σκέπη στη ζωή και την πορεία του καθενός μας, να είναι σκέπη στους συνανθρώπους μας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages