Το αιματοκύλισμα στο Κοπανάκι στις δικαστικές αίθουσες - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018

Το αιματοκύλισμα στο Κοπανάκι στις δικαστικές αίθουσες

Μόνο από τύχη δε σκόρπισαν το θάνατο δύο αδέλφια Ρομά, πέρυσι τον Οκτώβριο στο Κοπανάκι, όταν έπειτα από διαπληκτισμό επέστρεψαν σε ταβέρνα του χωριού με καραμπίνες και άρχισαν να πυροβολούν με εννιάβολα φυσίγγια. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν σοβαρά, με ορισμένους από αυτούς ακόμα και σήμερα να αντιμετωπίζουν μεγάλα προβλήματα, όπως ένας αλλοδαπός που έχασε το μάτι του και ένας Έλληνας με κινητικά προβλήματα στα πόδια.
Χθες τα δύο αδέλφια, 30 και 33 ετών, που τότε ζούσαν μόνιμα στο Κοπανάκι, κάθισαν στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Καλαμάτας, κατηγορούμενα για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση τελεσθείσα κατά συρροή, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.
Οι περιγραφές των θυμάτων και των αυτοπτών μαρτύρων κατά τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία συγκλόνισαν για την ωμότητα με την οποία πυροβολούσαν οι δύο δράστες, και είναι θαύμα πως δεν υπήρξε νεκρός, καθώς εντός του μαγαζιού υπήρχαν ακόμα και ανήλικα παιδιά, διότι ήταν η μέρα που στο Κοπανάκι διενεργείται η λαϊκή αγορά και η επισκεψιμότητα στην περιοχή είναι μεγάλη.
Η διαδικασία χθες κύλησε με τις καταθέσεις μαρτύρων κατηγορίας, ενώ νωρίς το απόγευμα διεκόπη λόγω του προχωρημένου της ώρας και θα συνεχισθεί την Τετάρτη 26 του μήνα.
Οι ισχυρισμοί από την πλευρά της υπεράσπισης κατατείνουν στο ότι ο ένας δράστης δέχτηκε επίθεση από συγκεκριμένα άτομα, καθώς και ότι τον ξυλοκόπησαν.Ο διαπληκτισμός
Ένας από τους βασικούς μάρτυρες χθες, που έζησε όλο τον εφιάλτη εκείνης της ημέρας και από τύχη δεν τραυματίσθηκε, ήταν ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. Όπως περιέγραψε, ο 30χρονος τσιγγάνος είχε πάει στο μαγαζί του μαζί με ομοφύλους τους και βρίσκονταν εκεί περίπου μία ώρα. Κάποια στιγμή, γύρω στις 5.00 το απόγευμα, πήγε στον ψήστη του καταστήματος και ξεκίνησε διαπληκτισμός, ενώ παρενέβησαν ο ίδιος με το σερβιτόρο του.
Λίγο αργότερα ο ψήστης ισχυρίσθηκε ότι ο 30χρονος χωρίς αιτία τον προσέγγισε και τον προκαλούσε, ενώ αυτός του ζήτησε να φύγει. Από την πλευρά της, η υπεράσπιση υποστηρίζει ότι η φράση του ψήστη «ρε γύφτο, τι φωνάζεις; Θα μας διώξεις τους πελάτες», ήταν αυτή που πυροδότησε το διαπληκτισμό.
Ο ιδιοκτήτης της ταβέρνας με το σερβιτόρο έβγαλαν τον 30χρονο Ρομά από το μαγαζί, χωρίς να τον πειράξουν όπως κατέθεσε ο πρώτος, ενώ κατά την υπεράσπιση των κατηγορουμένων, τον χτύπησαν.
Συνεχίζοντας την κατάθεσή του, ο ιδιοκτήτης είπε ότι εκείνη τη στιγμή ειδοποίησε και την Αστυνομία, ενημερώνοντάς την για το διαπληκτισμό που σημειώθηκε, όμως, όπως τόνισε, η Αστυνομία άργησε πάρα πολύ. Τελικά, αφού έγιναν επανειλημμένα τηλεφωνήματα, έφτασε μετά τους πυροβολισμούς και αφού είχε φτάσει το ασθενοφόρο και έπαιρνε τραυματίες.kopanaki mod 1.jpgΓύρισε με καραμπίνα
Ο 30χρονος μπήκε στο αυτοκίνητό του, ένα μαύρο BMW και έφυγε. Δέκα λεπτά μετά, όμως, ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι είδε το αυτοκίνητο να επιστρέφει με σπινιαρίσματα. Σταμάτησε 20-30 μέτρα μπροστά από το μαγαζί και ο 30χρονος βγήκε κρατώντας μια καραμπίνα. Ο ιδιοκτήτης, όπως κατέθεσε, φώναξε στους θαμώνες να μπουν και να κατευθυνθούν στην κουζίνα για να φύγουν από την πίσω πόρτα. Και ο ίδιος κατευθύνθηκε στο εσωτερικό του καταστήματος και κράτησε την πόρτα κλειστή για να αποτρέψει τον 30χρονο να μπει με την καραμπίνα, αλλά και να δώσει χρόνο στον κόσμο να φύγει, καθώς στο χώρο βρισκόταν και ένα κοριτσάκι 6-7 ετών. Περιέγραψε πως όταν πέρασε το κατώφλι του μαγαζιού άκουσε τον πρώτο πυροβολισμό, ο οποίος τότε θεώρησε ότι είναι στον αέρα, αλλά όταν ηρέμησαν τα πράγματα, είδε πως ήταν προς το τραπέζι που καθόταν ένας 34χρονος αλλοδαπός από το Σιδηρόκαστρο, ο οποίος και τραυματίσθηκε.
Ακολούθως, ο δράστης έφτασε στην πόρτα και με την κάννη του όπλου, όπως περιέγραψε ο μάρτυρας, χτυπούσε την τζαμαρία, ζητώντας του να ανοίξει. Ο ιδιοκτήτης είπε ότι προσπαθούσε να τον ηρεμήσει και συνειδητοποίησε ότι από την κάννη του όπλου τον χώριζε μόνο το γυαλί της πόρτας, όταν κάποιος του φώναξε «φύγε, θα σε σκοτώσει».
Τότε άρχισε να τρέχει προς τα πίσω του μαγαζιού και άκουσε πυροβολισμό και τζάμια να σπάνε, ενώ ακολούθησε και δεύτερος πυροβολισμός μέσα στο μαγαζί.
Και δεύτερος με καραμπίνα
Ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι βγήκε από την πίσω πλευρά και κάνοντας το γύρο προσπάθησε να δει μπροστά τι γίνεται. Ο δράστης με τους δύο πυροβολισμούς είχε ήδη τραυματίσει έναν 44χρονο από το Κοπανάκι, έναν 63χρονο από τον Αετό και έναν 33χρονο αλλοδαπό από το Δώριο. Ταυτόχρονα, όμως, άλλοι παρευρισκόμενοι είχαν καταφέρει να πέσουν πάνω στον 30χρονο και να του πάρουν την καραμπίνα. Τον είχαν πετάξει στο έδαφος και φώναξαν στον ιδιοκτήτη να φέρει σκοινί για να τον δέσουν. Όπως περιέγραψε, όμως, δεν πρόλαβε, γιατί τότε είδαν να φτάνει με σπινιαρίσματα ένα γκρι passat και να καταβαίνει ο 33χρονος αδελφός του δράστη, επίσης κρατώντας μια καραμπίνα.
Τότε όλοι σκόρπισαν αφήνοντας ελεύθερο τον 30χρονο Ρομά που είχαν μόλις αφοπλίσει. Μάλιστα, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, όπως είπε, δεν πρόλαβε να μπει στο δικό του μαγαζί και μπήκε σε διπλανό. Άκουσε πυροβολισμό και είδε έναν άντρα να πέφτει χτυπημένος στο δρόμο, ενώ μετά άκουσε και δεύτερο πυροβολισμό.
Διαπίστωσε, δε, ότι στο δρόμο χτυπημένος ήταν ένας 63χρονος από το Κοπανάκι, ενώ ο γιος του, που βρισκόταν εκεί, έτρεξε να προσφέρει βοήθεια στον πατέρα του. Μαζί του έτρεξαν κι άλλοι, ενώ αφόπλισαν και το δεύτερο δράστη.
«Πάτησε» με το αυτοκίνητο τον αδελφό του
Ο πρώτος, όμως, εκμεταλλεύθηκε όλο αυτό το χρόνο, μπήκε στο αυτοκίνητό του και άρχισε να κινείται επικίνδυνα, ενώ σύμφωνα με τη μαρτυρία του ιδιοκτήτη, προσπαθούσε να χτυπήσει όποιον μπορούσε με το αυτοκίνητο και ιδιαίτερα το γιο του ανθρώπου που είχαν τραυματίσει και βρισκόταν στο δρόμο αιμόφυρτος.
Τελικά, καρφώθηκε με το αυτοκίνητο σε παρακείμενη μάντρα, ενώ στην προσπάθειά του να κάνει όπισθεν για να ξεκολλήσει το όχημα, κάνοντας μπρος-πίσω πάτησε δύο φορές τον αδελφό του που ήταν από πίσω. Όταν κατάλαβε τι έκανε, κατέβηκε, έβαλε τον αδελφό του αιμόφυρτο στο αυτοκίνητο και έφυγε.
Οι μάρτυρες και θύματα κατέθεσαν ότι ο 30χρονος δράστης είχε πιει κρασί όταν ήταν στο μαγαζί, αλλά δεν ήταν μεθυσμένος και πως δεν υπήρξε ξυλοδαρμός του στην αρχή του επεισοδίου.
Αδελφός των κατηγορούμενων κατέθεσε στη συνέχεια ότι ο πατέρας του ιδιοκτήτη του καταστήματος δεν άφηνε τον 30χρονο αδελφό του να στήσει παράγκα για να πουλήσει και είχαν κόντρες.
Εκείνη την ημέρα είπε ότι τον πήραν τηλέφωνο και του είπαν ότι ο αδελφός του τσακώνεται στο Κοπανάκι, αλλά δεν πρόλαβε να πάει. Στο δρόμο προς τα εκεί είδε την μαύρη BMW, ενώ βρήκε και τους δύο τραυματισμένους και τους πήγε στο Νοσοκομείο Καλαμάτας. Εκεί τους συνέλαβε και η Αστυνομία. Από το 'Θάρρος'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages