"ΦΟΥΜΑΡΑ" ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ - kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

kyparissianews.com- ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΡΙΦΥΛΙΑ, ΜΕΣΣΗΝΙΑ, ΕΛΛΑΔΑ

24ΩΡΗ ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ-ΤΡΙΦΥΛΙΑ- ΜΕΣΣΗΝΙΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2018

"ΦΟΥΜΑΡΑ" ΟΙ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΕΘ

ΦΟΥΜΑΡΑ ήταν οι υποσχέσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης για τον ΕΝΦΙΑ που όχι μόνο δεν καταργείται αλλά παραμένει αλλά το χειρότερο είναι ότι θα επιβληθεί και στα αγροτεμάχια από το 2019, όπως σχεδιάζει το υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με δημοσίευμα της Realnews.
 Μέσα στις επόμενες ημέρες εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων και αγροτεμαχίων θα λάβουν το... λογαριασμο του νέου ΕΝΦΙΑ. Ένα εκαττομύριο ιδιοκτήτες θα κληθούν να πληρώσουν αυξημένο φόρο σε σχέση με πέρσι, ενώ για ορισμένους εξ αυτών οι επιβαρύνσεις ξεπερνούν τα 200 ευρώ. Υπενθυμίζεται ότι για το 2018 τα αγροτεμάχια εξαιρέθηκαν από την επιβολή του συμπληρωματικού φόρου, ωστόσο το 2019 και με βάση τα τωρινά δεδομένα, αυτό δεν πρόκειται να ισχύσει με αποτέλεσμα νέα βάρη για τους αγρότες.
Τον... λογαριασμό των αλλαγών στις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν φέτος (ΕΝΦΙΑ 2018) κυρίως οι φορολογούμενοι που έχουν στην κατοχή τους ακίνητα σε περιοχές όπου οι τιμές ζώνης έκαναν άλμα κατά 100, 200, 300 ή και 500 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο.
Μάλιστα η εξόφληση του φόρου ακινήτων θα πρέπει να γίνει σε πέντε ίσες μηνιαίες δόσεις, με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί μέχρι τις 28 Σεπτεμβρίου και η τελευταία έως και τον Ιανουάριο του 2019.
Ο ΕΝΦΙΑ φέτος υπολογίστηκε με βάση τα ακόλουθα δεδομένα:
1) Τις νέες αντικειμενικές αξίες των ακινήτων. Η πρόσφατη αναπροσαρμογή των τιμών ζώνης έφερε αυξήσεις σε 3.792 περιοχές, που αντιστοιχεί στο 37,11% της επικράτειας, μειώσεις σε 2.122 περιοχές, ενώ οι τιμές ζώνης σε 4.302 περιοχές παρέμειναν σταθερές.
2) Τη νέα κλίμακα του κύριου φόρου για τα κτίσματα όπου έγιναν παρεμβάσεις στο πρώτο και τρίτο κλιμάκιο προκειμένου να σβήσουν οι μεγάλες επιβαρύνσεις που προκαλούσαν οι νέες αντικειμενικές αξίες στις λεγόμενες φθηνές περιοχές.
3) Το νέο αφορολόγητο όριο για τον συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ το οποίο αυξήθηκε στις 250.000 ευρώ από 200.000 ευρώ. Το όφελος που προκύπτει από την αύξηση του αφορολογήτου κατά 50.000 ευρώ είναι μόλις 50 ευρώ για τους περίπου 500.000 ιδιοκτήτες ακίνητων που πιάνονται στην παγίδα του συμπληρωματικού φόρου.
Σημειωτέον ότι ειδικά για την εκκαθάριση του φόρου αγροτεμαχίων λαμβάνεται υπόψη αν η γεωγραφική θέση του χωραφιού προσδιορίζεται μόνο από το νομό, καθώς λαμβάνεται η μεγαλύτερη Αρχική Βασική Αξία (ΑΒΑ) του νομού για τον κύριο φόρο φυσικών και νομικών προσώπων και, κατά περίπτωση, η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή Ειδική Βασική Αξία (ΕΒΑ) για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων.
Σε περίπτωση κατά την οποία η γεωγραφική θέση του αγροτεμαχίου προσδιορίζεται μόνο από νομό και δήμο, λαμβάνεται κατά περίπτωση η μεγαλύτερη ΑΒΑ ή ΕΒΑ του δήμου για τον συμπληρωματικό φόρο των φυσικών και των νομικών προσώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Pages